Muzika Srbija

Upoznajte Mark Rainey-a, inspirativnog gitaristu sa šest prstiju

Mark Rainey
Mark Rainey

Mark Rainey, ime iza kojeg stoji Marko Marjanović, samouki је gitarista, pevač, tekstopisac i producent. Marko je student Pravnog fakulteta u Kragujevcu. Kako je rođen bez četiri prsta na levoj ruci, sviranje gitare i klavira predstavljalo je izazov, ali je on dokazao sebi i ljudima u njegovom okruženju da ništa nije nemoguće i da se sve može postići sa dosta truda, rada i upornosti.

Inspirisan interesantnim i lepim devojkama, Marko je napisao ovu senzualnu i sanjalačku pesmu početkom leta.

„Kada sam počeo da radim na tekstu želeo sam da on proslavi lepotu ljubavi, požude i strasti. Ples, spavanje i romantika su za mene oduvek bili ideali slobode. I upravo su se te reči nalazile na papiru, kao scenario, kada smo krenuli da snimamo spot za „Legs“, sve ostalo što se dešavalo na setu bila je kreativnost Aleksandra Stojkovića i Marka Pekića koji su radili na spotu.

Ovom pesmom i spotom Marko najavljuje novo poglavlje u svojoj muzičkoj karijeri – uključuje teške bas linije, vintage sintisajzere, melanholične gitarske rifove i električne bubnjeve, pa sve nagoveštava da će njegov naredni album biti u alternativnom R&B stilu.

Mark Rainey
Mark Rainey

Pre dve godine Markov prvi album pod nazivom „Farewell Sweetie“ je objavljen za Balkanrock Records.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.