Muzika Srbija

TALISCO || objava NOVOG albuma

Talisco objavio dugo očekivani album „Capitol Vision“

Dugo čekanje konačno je gotovo! Talisco, francuski alternative / indie umetnik objavio je svoj novi, drugi po redu album pod nazivom „Capitol Vision“ i to je, bez sumnje, album koji su fanovi sa velikim nestrpljenjem iščekivali. Album ilustruje poslednje tri godine njegovog života, spajanje sa Kalifornijom i ljubavna priča sa LA, turneje širom sveta kao i proces snimanja samog albuma.


Prva pesma na albumu „A Kiss From LA“ grize iz prve i pokazuje da autor nema neameru da prikoči do kraja  albuma. Oštre gitare, akordi metalnog zvuka, nikako mehanički, elektronske duvači i indi-pop himne su sve ono što ga čine. „Ovaj album je mnogo grublji od prethodnog. To je zato što ja govorim o istinitim pričama, bez fantazija, bez izmišljenih likova, to nije lažni Talisco, to je moja stvarnost „.

On ne govori samo o svojoj stvarnosti, on je slika. Koristeći muziku, kao četkom on stvara slike senke i svetlosti, duhova i demona. Život i smrt. Tri pesme posvetio je u bliskom prijatelju koji je umro 2015. godine. “ U pesmi ‘Behind the river ‘, maštao sam o njegovom putu ka zagrobnom životu kako bi mi taj put zamislili kao lepši, mekši i prihvatili ga lakše nego što zapravo on to jeste …“. Gospel, veći od života, bez hora, sa vencem sintisajzera i gitarskih rifova.


Jasno je da je Talisco pripovedač koji je uvek u pokretu. Album ‘Capitol Vision’ je vatromet između divljih rifova i luksuznog orkestriranja, zasićenih jauka i horskih povika. „Napravio sam moj zvuk koji je više sirov i u kom sam koristio mnogo više semplova nego što je to bilo na poslednjem albumu ‘Run’ „.

Talisco je vizionar koji ništa ne prepuštaja slučaju pa je tako za saradnika na novom albumu izabrao američkog producenta Jaicen Joshua, poznatog po saradnji sa velikim svetskim zvezdama kao što su Jay Z, Justin Timberlake, Iggi Azalea, Snoop Dogg, Little Dragon itd.

„Capitol Vision“ . Sirov, strastven i uzbudljiv. Album dostupan ovde.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.