Muzika Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Sinoć u beogradskom Hangaru: Niko kao Sven Väth!

Sven Väth se tradicionalno u novembru vratio beogradskoj publici, a poznata lica sačekala su ga sinoć u rasprodatom Hangaru luke Beograd i sa njim, kao i mnogo puta do sada, sačekala jutro. Zajedno sa njim, nastupili su i Marko Milosavljević i Maurizio Shmitz, u organizaciji Apgrade-a.

foto: Dušica Stojanović
foto: Dušica Stojanović

Kako kaže Sven Väth, život počinje tamo gde se završava zona komfora, a čini se da to u potpunosti može da se primeni i na njegove koncerte s obzirom na to da publika nikada ne zna šta može da očekuje od ovog neprevaziđenog umetnika. Za njega, umetnost mora biti bez ograničenja ili se magija neće desiti. U prepunom Hangaru pokazao je sinoć zašto ga nazivaju “svetim čovekom i velikim poglavicom evropskog tehna”, kao i to da je svaki njegov nastup jedinstveni psihodelični doživljaj haosa i euforije.

Jednoglasna energija, radost i naježenost na trenutke su me vraćali Nemačkoj, gde sam prvi put i čula Svenove fantastične setove, a Hangar je pokazao da može da se meri sa najvećim evropskim klubovima!

sven vath hangar

foto: Dušica Stojanović
foto: Dušica Stojanović

Marko Milosavljević, jedan od najpopularnijih domaćih DJ-eva, otvorio je veče i najavio spektakl nastupivši kao sveža lokalna podrška. Pokazao je ponovo da ga ne definiše samo jedan zvuk, da iznova njima eksperimetiše,a da publika odlično reaguje na svaki Markov set. Kako je u jednom intervjuu rekao stalno istraživanje elektronske i alternativne muzike čini njegove setove drugačijim, a ekperimentisanje u velikoj meri utiče na njega jer tako prikupljan novu pozitivnu energiju, koju prenosi dalje na druge.

Papa Sven je, kao što je i obećao, poneo široki osmeh kojim je na samom početku pozdravio dobro poznata lica. Ubrzo je pokrenuo eksploziju zvukova. Prštao je Hangar, a višesatnu euforiju pratile su podignute ruke, vrisak i aplauzi velikom majstoru elektronskog zvuka koji je itekako uzvraćao ljubav beogradskoj publici. Poznato je da veruje da je jedina trajna stvar u životu stalna promena, pa je pubici ponovo jedinstveno muzički pristupio.

foto: Dušica Stojanović
foto: Dušica Stojanović

Ovog oktobra, u okviru Amsterdam Dance Eventa, proslavio je 20 godina na čelu jedne od najznačajnijih izdavačkih kuća svih vremena Cocoon, a čini se da 35 godina na sceni samo dodatno inspirišu neprevaziđenog Svena Vatha, i da će još dugo. Inspirativan je bio i za posetioce krcatog Hangara koji su mu pokazali da je rejv zajedništvo, kako Sven i sam kaže.

Goreli smo zajedno, Svene, nisi bio sam!

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Medijski sponzori smo

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Hvala što nas pratite!