Muzika Srbija

Sent Žermen objavio novi album posle 12-godišnje pauze

Koncertom u Beogradu, koji je održao 2. novembra 2015. u „Belekspocentru”, velikan francuske elektronske džez muzike Ludovik Navare, poznatiji pod pseudonimom Sent Žermen, otpočeo je svoju novu svetsku turneju „St Germain”.

Njegova dva albuma„Boulevard” i „Tourist” smatraju se klasicima ovog muzičkog žanra, i ne samo da su osvojili kritiku, nego su i šarmirali publiku, o čemu svedoče milionski tiraži kako pomenutih ploča, tako i singlova sa njih. Posle 12 godina odsustva sa muzičke scene, Sent Žermen se vraća novim, trećim studijskim albumom „St Germain”.

Album "St Germain" - St Germain (2015)(Fotografija: Album „St Germain” – Sent Žermen, 2015; © „Exclaim!”)

Na ovom albumu, snimanom u Parizu, a inspirisanim Sent Žermenovom ljubavlju prema muzici koja potiče iz afričke države Mali, nalazi se osam numera. Muzičar Sent Žermen je na novom materijalu sarađivao sa afričkim muzičarima, a u elektronske zvukove sofosticirano je uklopio neke od afričkih tradicionalnih instrumenata u kombinaciji sa električnom gitarom, klavijaturama i saksofonom.

Prvi singl sa albuma „St Germain”, koji je u prodaji od 9. oktobra 2015, „Real Blues” (srp. „Pravi bluz”), obećao je fantastično muzičko putovanje koje spaja tradiciju s modernim zvukom.

Album "St Germain" - St Germain (2015)(Fotografija: Spisak pesama na albumu „St Germain” – Sent Žermen, 2015; © „iTunes”)

Gradovi koji su u sklopu ovogodišnje Sent Žermenove svetske turneje su: Beograd (2. novembar), Budimpešta (3. novembar), Varšava (5. novembar), Zagreb (7. novembar), Utreht (10. novembar), Brisel (11. novembar), Pariz (12. novembar), Cirih (13. novembar), Lozana (14. novembar), London (17. novembar), Lion (18. novembar), Milano (19. novembar), Beč (20. novembar), Minhen (22. novembar), Madrid (1. decembar) i Barselona (2. decembar).

Pogledajte spot pesme „Real Blues”:

(Fotografija: Svetska turneja „St Germain”, 2015; © „Exclaim!”)

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Pratite nas na Facebook-u

Oglašavanje