RnR Records vam predstavlja – Zemljotres

0

Sastav Zemljotres po godinama čine mladi momci, koji već iza sebe imaju zapažen kontinuitet delovanja i karijere. Startovali su sa radom 2008-e godine, prvo kao cover bend. Imali su u dolazećim godinama i nekoliko promena postave, a sve vreme ekipu predvodi frontman, gitarista, vokal i glavni autor Janko Hrubik. Zemljotres dolaze iz Aradca, malog mesta blizu Zrenjanina, ali udaljenost od muzičkih centara nije predstavljalo prepreku da grupa puno nastupa i kroz koncerte gradi svoj zvuk i  tako pronalazi preko potrebno iskustvo.

Prvi album naziva „Šest stepeni Rihterove skale“, prvo se pojavio u demo varijanti 2011-e godine, da bi kompletan materijal za full-length izdanje bio završen 2013-e. Ipak, 2016-e grupa u sopstvenoj režiji objavljuje  CD pomenutog naziva, koji ih predstavlja u tadašnjoj formi sa realizovanim idejama, kao bend koji ima šta da kaže i ponudi.

Zemljotres su jedan od retkih ovdašnjih sastava koji je imao priliku ne samo da nastupa u inostranstvu, već i da na strani stekne primerenu popularnost. Janko i ekipa su to uspeli u Slovačkoj, gde je njihova muzika naišla na velike simpatije, te se može reći da imaju u pomenutoj zemlji pravo malo kult sledbeništvo.

Zemljotres izvode jedu neobičnu ali originalnu varijantu rock and rolla, kojeg kombinuju sa 70’s glam rock uticajima, boogie pristupom i post new wave tendencijama. Tekstovi su višeslojni, znaju biti jednako zabavni, ali i sa često neobičajenim stavovima i porukama.
Oktobra meseca 2017-e, svoj aktuelni materijal objavljuju za „R’n’R records“. Album se zove „Sokrat ponovo jaše“, a na izdanju se našlo 8 autorskih pesama:

R.br.Ime kompozicijeTrajanjeMuzikaTekst
1.Šuma5:42Janko HrubikJanko Hrubik
2.Problem spavaće sobe4:03Janko HrubikJanko Hrubik
3.Tako sam mlad4:01Janko HrubikJanko Hrubik
4.Junak ukrštenih reči5:19Janko HrubikJanko Hrubik
5.Blues crvene rase4:48Hrubik LabatMihal Labat
6.Moj brat je sportista6:37Janko HrubikJanko Hrubik
7.Kako si ko umesi7:56Janko HrubikJanko Hrubik
8.Atila Hunski3:55Hrubik LabatHrubik Labat

Grupa radi u sledećoj postavi :

Janko Hrubik – vokal, gitara

Veselin Grcić – bubanj

Petar Paštrović – bas, prateći vokal

Denis Grubić – gitara, prateći vokal

Snimatelj albuma „Sokrat ponovo jaše“ bio je Darko Kurjak, dok je ulogu producenta na sebe preuzeo Janko Hrubik. Aranžmane pesama radio je zajedno kompletan bend.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Druga strana računara (DSR) je radio show koji se emituje u okviru Noćnog programa Radio Beograda 1.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend