Muzika Srbija

RnR Records vam predstavlja – Tijan

Na ovdašnjim muzičkim prostorima Tijan Popović predstavlja novo ime, do sada manje poznato široj javnosti, mada on nikako nije početnik,ili osoba sa manjim iskustvom. Iako je do sada godinama unazad participirao i učestvovao u muzičkom životu sarađujući i svirajući sa brojnim sastavima/akterima, njegova solo karijera ipak predstavlja neki novi početak, kroz koju se jasno prelamaju i očitavaju  dosadašnja iskustva.

Tijan je kantautor, odnosno singer/songwriter, čija oblast intersovanja zadire u teritorije melodic rocka i melodic hard rocka. Kompozicije koje su se našle na njegovom debi albumu „Moja tamna strana“, postupno su rađene i realizovane/snimane, i isto tako ( njih veći broj ) postavljane i date na uvid javnosti kao singlovi. Za većinu su takođe snimljeni i vrlo kvalitetni video klipovi, a kroz Tijanove songove „prošao“ je veliki broj etabliranih, kao i do sada manje afirmisanih muzičara/instrumentalista.Na songovima sa albuma svoj pečat su utisnuli : Srđan i Mikica Branković, Bane Jelić, Bojan Milojević, Željko Maljević, Miodrag Jevtić, Dušan Grujić, Marko Milojević, Marija Stević…

„Moja tamna strana“ kroz emotivno i neuvijeno tekstualnu formu,kao i snažnu pozadinsku sviračku paljbu, promoviše Tijana kao formiranog kantautora i niša manje ubedljivog frontmana. Na albumu se ukupno nalazi 11 pesama, od kojih je završna numera cover verzija poznatog Duran Duran songa „Wild Boys“.

Oktobra meseca 2017-e, svoj aktuelni materijal objavljuje za „R’n’R records“. Album se zove „Moja tamna strana“, a na izdanju se našlo 10 autorskih pesama:

R.br.Ime kompozicijeMuzikaTekst
1.Duboki tragTijan PopovićTijan Popović
2.Svetlo na kraju tunelaTijan PopovićTijan Popović
3.Žive raneTijan PopovićTijan Popović
4.NepopravljivT. Popović/S. BrankovićTijan Popović
5.Moja tamna stranaTijan PopovićTijan Popović
6.AntipatijaTijan PopovićTijan Popović
7.IlijadaTijan PopovićTijan Popović
8.Niko ne sme znatiTijan PopovićTijan Popović
9.Nikada svojaTijan PopovićTijan Popović
10.Ženski ološTijan PopovićTijan Popović

Producent albuma „Moja tamna strana“ bio je Srđan Branković. Aranžmane pesama radio je Tijan Popović.

 

About the author

Avatar

Druga Strana Računara

Druga strana računara (DSR) je radio show koji se emituje u okviru Noćnog programa Radio Beograda 1.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.