RnR Records vam predstavlja – Kramer

0

Niški sastav Kramer je akt za dužim istorijatom, ali nažalost i diskontinuiranim tokom karijere. Započeli su sa radom sada već davne 1989-e godine, i za kratko vreme uspeli su da steknu status jednog od najznačajnijih niških bendova. Njihov hard rock bivao je svuda veoma dobro prihvaćen gde god su nastupali, a u postavi je tada bio i pevač Dejan Najdanović – Najda,  koji je kasnije ostvario  značajnu solo karijeru.

Kramer  su 1995-e objavili svoj prvi album naziva „U mojim mislima“, koji je urađen u renomiranom beogradskom „Kazablanka“ studiju. Umesto da stvari većom brzinom krenu u afirmativnom smislu napred, grupu napušta Najda, prihvatajući poziv koji se jednostavno ne odbija, a to je uloga pevača u grupi Smak. Nedugo zatim, Kramer okončavaju ovu fazu rada, koja nažalost u ono vreme nije imala svoj priželjkivani nastavak.

Ipak, 2014-e godine dolazi do reuniona postave, koju brojni poklonici grupe ne zaboravljajući na njihov raniji background, sa oduševljenjem prihvataju. Koncertni nastupi pokazuju da su Kramer i dalje važan niški adut kada je reč o melodic rock/hard rock i 80’s  hard rock tendencijama ne samo u gradskom i regionalnom okruženju. Decembra 2017-e, njihov drugi album sa 8 songova naziva „Hiljadu pitanja“, koji je sniman i produciran u FatCat studiju, izlazi za „R’n’r Records“.

R.br.Ime kompozicijeTrajanjeMuzikaTekst
1Vrati se3:44Srđan VučkovićSrđan Vučković
2Andjela3:17Srđan VučkovićSrđan Vučković
3Odlazis4:24Dejan AnđelkovićDejan Anđelković
4Reci mi4:40Goran ZarkovićGoran Zarković
5Crna kraljica3:33Srđan VučkovićSrđan Vučković
6Tajna3:47Vladica MitićVladica Mitić
7Noc4:35Goran ZarkovićGoran Zarković
8Hiljadu pitanja3:31Srđan VučkovićSrđan Vučković

Kramer čine : Srđan Vučković Vučko – vokal, Darko Đorđević Džoni – gitara, Danilo Obradović Trša – gitara, Goran Bogićević Blacky – klavijature, Miodrag Plavšić – bas i Dejan Anđelković Kramer  – bubnjevi.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Druga strana računara (DSR) je radio show koji se emituje u okviru Noćnog programa Radio Beograda 1.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend