Muzika Srbija

Regionalna dečja filharmonija održala koncert pred prepunim Stadionom Tašmajdan

Regionalna dečja filharmonija  (United Children’s Philharmonic Orchestra) održala je za vikend spektakularan koncert na Stadionu Tašmajdan, u okviru Noći muzike. Koncertni prostor bio je premali da primi sve zainteresovane, tako da su sva mesta bila popunjena sat vremena pre početka koncerta, a nekoliko hiljada zainteresovanih posetilaca je ostalo ispred ulaza.

Koncert je izazvao veliko oduševljenje posetilaca koji su putem društvenih mreža postavljali svoje utiske i video snimke.

“Vratili ste veru Beogradu i napunili nam srca! Čarobna noć pod zvezdama beogradskog neba. Predivna atmosfera, a deci regionalne filharmonije svaka čast, za divljenje i poštovanje. Bravo umetnici. Hvala vam od srca na spektakularnoj muzičkoj večeri. Beogradu je ovo potrebno što se i dokazalo punim tribinama”  samo su neki od komentara.

14

Koncert je počeo pesmama o Beogradu, zatim su usledili filmski hitovi, a solo nastup održala je mlada violinistkinja Marija Radovanović, najuspešniji stipendista fondacije “Deca deci” u 2016. godini. Na bis su izvedene pesme o Beogradu koje je publika horski pevala sa mladim muzičarima. Dirigenti su bili maestro Bojan Suđić i Vera Ilić, dirigentkinja Dečje filharmonije.

13

Ovim nastupom Regionalna dečja filharmonija  nastavila je svoju uspešnu turneju, koja je pre Beograda obuhvatila Ljubljanu i Zagreb.  Regionalnu dečju filharmoniju osnovala je fondacija “Deca deci” u cilju razvoja muzičkog znanja dece iz regiona, čime se doprinosi kulturnoj razmeni među najmlađima, a filharmoniju sačinjavaju deca muzičari iz Beograda, Ljubljane, Zagreba, Sarajeva i Skoplja.

10

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.