Poslušajte pesme sa solo albuma Vicka Milatovića!

0

Nije ništa novo niti neobično u tome da iskusni članovi najpopularnijih bendova s vremena na vreme odluče da objave album u saradnji sa drugim muzičarima ili samostalno. Kod nas je Željko Bebek na vrhuncu slave u „Bijelom dugmetu“ snimio album „Skoro da smo isti“ (1978) koji je prošao gotovo neopaženo. Ipak, neposredno pred napuštanje „Dugmeta“ objavio je i drugi solo album sa kog se izdvojio vanvremenski hit „Mene tjera neki vrag“. Petar Jelić je po dolasku u „YU grupu“ snimio i solo album, dok je Bora Đorđević, navodno kako bi zaštitio ostale članove „Riblje čorbe“ samostalno izdao solo album „Njihovi dani“ kojim je žestoko kritikovao Slobodana Miloševića. Pored Bore, i bubnjar „Čorbe“ je imao izlet u solo vode.

1013853_290088071140362_768965408_n

Miroslav Vicko Milatović rođen je u Beogradu 9. maja 1959-e. Važi za jednog od najtalentovanijih domaćih popularnih muzičara, a iako je bio u nekoliko gradskih bendova tokom sedamdesetih, najveću afirmaciju je ostvario upravo u „Ribljoj čorbi“. Tokom dugogodišnje karijere je svirao i u metal bendovima „Ratnici“ i „Indijanci“, a objavio je i album rok pesama za decu „Dečaci o devojčicama“ pre nešto više od jedne decenije. Vicko je takođe i profesor u školi „Master blaster“, a sa svojim učenicima je snimio albume „Rock Zoo“ i „Zaljubljeno voće“.

Omot Vickovog albuma za klince iz 2003-e

Omot Vickovog albuma za klince iz 2003-e

Ipak, najpopularnije Vickovo ostvarenje van „Riblje čorbe“ je album „U ritmu srca malog dobošara“ koji je objavljen pre tačno trideset godina. Na albumu se nalaze i šaljive, ali i jako moćne pesme, od kojih se najviše izdvaja „Zaboravi me“.

Poslušajte još pesama sa ovog antologijskog albuma!

 

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Pola Dilan Dog, pola Gručo. Kada pišem, mislim da sam Marti Misterija. Kada ne pišem, govorim glasno. Stav, osmeh i smeh.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend