Muzika

Poslušajte novi singl Pharrella Williamsa “ENTERPRENEUR”

  • August 21, 2020
  • 3 min read
  • 35 Views
Poslušajte novi singl Pharrella Williamsa “ENTERPRENEUR”

Pesma izlazi paralelno sa novim brojem Time magazina, u kome je Pharrell kurator specijalne teme broja koja se upravo bavi daljom zajedničkom budućnošču belaca i crnaca u SAD

Pharrell Williams je danas objavio novi singl i spot, “Enterpreneur” feat.JAY-Z (Columbia Records).

Nadam se da će ova pesma podići svest o izazovima sa kojima se suočavaju predstavnici manjina u svetu preduzetništva i biznisa i nadahnuti ih da još više sarađuju među sobom, da bi ostvarili lični uspeh i otvorili vrata mogućnosti i drugima“, izjavio je Pharrell.

Moćna poruka pesme, koja  slavi uspešne crnkinje i crnce, praćena je podjednako impesivnim video spotom u kome se pojavljuju poznati i uspešni tamnoputi preduzetnici i umetnici, između ostalih: Issa Rae (glumica i kreator uspešne HBO serije “Insecure”)Nipsey HussleTyler, The CreatorRobert HartwellSix SevTyAnthony Davis [osnivač  Vox Collegiate Junior High], Vincent Williams [osnivač of Honey’s Kettle], Iddris SanduBeatrice Dixon [osnivač Honey’s Pot], Arthell Darnell Isom[osnivači D’ART Shtajio], Neighbors SkateShopAlrick AugustineDenise Woodard [osnivač Partake Cookies],Chace Infinite [osnivač Harun Coffee Shop], Chef Alisa[osnivač My Two Cents], Debbie Allen [osnivačTribe Midwifery], Angela Richardson [osnivač PUR Home], Miss Bennett FitnessBlack and MobileTrill Paws Dog AccessoriesThird Vault Yarns. Svi navedeni se na kratko pojavljuju u spotu sa tekstom koji pojašnjava više o njihovim dostignućima. U godini u kojoj se SAD suočava sa svojom rasističkom prošlošću Pharrellova pozitivna i afirmativna pesma dolazi u pravi čas, a inspirisana je pozivom magazina Time, kome se Pharrell rado odazvao. Naime, Pharrell se udružio sa magazinom  TIME u veoma specijalnoj temi novog broja koja izlazi pod naslovom Nova Američka revolucija. On je lično vodio seriju eseja i razgovora sa crnim vođama koji istražuju nasilnu prošlost i dele vizije za pravedniju budućnost  Amerike, a neki od njih su  Kenya Barris, Imara Jones, Naomi Osaka, Tyler, the Creator i drugi. U ovim, prvim javnim razgovorima ove vrste, Pharrellu su pomogli  Yara Shahidi i Angela Davis , dok je  Hank Willis Thomas doprineo dizajniranjem naslovne strane Time magazina.

Vezano za ovaj projekat, Pharrell je izjavio:

 “U sastavljanju ovoga projekta pozvao sam ljude koji su najkvalifikovaniji u svojim  oblastima delovanja — od Angele Davis, preko Tylera the Creatora, do Barbare Lee , da pričaju sa političarima, ali i međusobno i podele svoje viđenje o tome kako ići dalje. Želeo sam da prenesem viziju budućnosti u kojoj samo zajedničkim delovanjem umetnika, kreatora, privrednika i biznismena, možemo da ispunimo obećanje onih principa na kojima naša država počiva”.

Pharrell Williams je jedan od najuticajnijih savremenih umetnika. Do sada je nagrađen sa 13 GRAMMY nagrada , dva puta je nominovan za Oskara, autor je jedne od najslušanijih pesama ikada-“Happy” koja se čuje u animiranom blokbasteru  Despicable Me. Osnivač je grupe N.E.R.D, objavio je nekoliko uspešnih solo albuma, a sa grupom Daft Punk koautor je velikog hita – “Get Lucky” [feat. Pharrell Williams]. Jedan je od zagovarača ideje da se 19.jun proglasi nacionalnim praznikom u Americi, kao dan koji slavi ukidanje robovlasništva, što je ove godine i zvanično usvojeno u SAD. Pharrell konstantno svojim primerom pokazuje kako se uspešno sprovodi kulturna revolucija ka izvodljivoj evoluciji.

Podeli ovaj tekst:
About Author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.