Pogledajte prvi intervju Jadranke Stojaković

0

„Bila je najveći borac kog sam upoznao“, rekao je Željko Joksimović neposredno po objavljivanju vesti da je preminula jedna od najcenjenijih, ako ne i najcenjenija muzička autorka Balkana druge polovine XX veka – Jadranka Stojaković. Pored takozvane „zabavne muzike“, bila je i autorka brojnih urbanih šansona i šlagera iz kasnih 70-ih i 80-ih godina. Stvarala je vrhunske kompozicije na tekstove Alekse Šantića i Desanke Maksimović, a napisala je i uvodnu temu 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine. Muzikom se sa velikim uspesima bavila i nakon selidbe u Japan krajem osamdesetih.

Jadranka Stojaković je poslednji nastup imala u Beogradu u SKC-u, 12. septembra 2008-e

Jadranka Stojaković je poslednji nastup imala u Beogradu u SKC-u, 12. septembra 2008-e

Jadranka Stojaković je 2009-e godine nastupila u sedištu firme Toyota i tada se prilikom izlaska na bis saplela o kabel, pala i teško se ozledila. Zbog toga je imala problema sa dovodom krvi u mišiće i od tada se kretala samo uz pomoć hodalice ili kolica. Preminula je juče u Banja Luci.

Ovo je Jadrankin prvi intervju koji je dala 1971-e godine, godinu dana pre objavljivanja svog prvog singla, a nakon tri godine bavljenja muzikom.

 

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Pola Dilan Dog, pola Gručo. Kada pišem, mislim da sam Marti Misterija. Kada ne pišem, govorim glasno. Stav, osmeh i smeh.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend