Muzika Srbija

Pogledajte! Miroslav Ilić svirao bas gitaru sa grupom Kerber!

Nije nikakva novost da pop i rok muzičari u našoj zemlji često sarađuju sa narodnjacima. Na primer, dueti Merlina i Vesne Zmijanac, Hari Mata Harija i Dragane Mirković (ili Hanke Paldum), grupe Alisa i Lepe Brene ili Željka Joksimovića i Harisa Džinovića postali su veliki hitovi. Takođe, mnogi pop i rok muzičari često su se, i to poprilično uspešno, oprobali kao autori narodnjačkih pesama. O tome možete čitati OVDE.

A da li ste ikada videli Miroslava Ilića, jednu od najvećih zvezda narodne muzike, kako svira bas gitaru sa (hard) rok grupom Kerber iz Niša? 

Bend "Kerber"
„Kerber“

Miroslav Ilić je jedan od retkih izvođača čije je pojavljivanje na TV-u uvek doprinosilo dobrom rejtingu, a sa druge strane, nikada nije bio jedan od onih koji su „zabranjeni na televiziji“. Snimio je i veliki broj novogodišnjih šou programa za Televiziju Beograd tokom osamdesetih i početkom devedesetih, a u jednom od njih, koji je bio nazvan „Mi“ (po inicijalima pevača), specijalni gosti su bili momci iz tada mladog benda iz Niša – Kerber. Oni su te 1984-e tek objavili svoj drugi album na kome se našla i mega popularna pesma „Ratne igre“. U specijalnom izvođenju, snimanom za doček 1985-e, Miroslav Ilić se obukao poprilično drugačije nego inače. Sviranje bas gitare bilo je simulirano, ali je pevač vokalom zaista učestvovao u ovoj interpretaciji. Inače, Gale iz „Kerbera“ je ovu pesmu otpevao i sa Acom Lukasom u Areni, 2011-e godine.

https://www.youtube.com/watch?v=vYJHyUuJGjA

Miroslav Ilić će 10. i 11. decembra održati tradicionalne rođendanske koncerte u Sava Centru.

About the author

Avatar

Filip Ugrenović

Pola Dilan Dog, pola Gručo. Kada pišem, mislim da sam Marti Misterija.
Kada ne pišem, govorim glasno. Stav, osmeh i smeh.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.