Muzika Srbija

Ovo je najbolje izvođenje pesme „Always Look on the Bright Side of Life“!

Always Look on the Bright Side of Life (Uvek gledaj vedriju stranu života) je pesma koju je napisao Erik Ajdl, britanski komičar, glumac i režiser, kao i gitarista i tekstopisac, još 1979-e godine za finalnu scenu filma „Monti Pajton – Žitije Brajanovo“. Pesma je postala popularna i često se izvodi na javnim događajima, a jedan u pet Britanaca bi želeo da se pesma peva na njegovoj sahrani. Inače, pesma je izvođena i na sahrani Grejama Čepmena 1989. godine, kao i na završnoj ceremoniji Olimpijskih igara u Londonu 12. avgusta 2012-e, kada ju je Erik Ajdl pevao kao deo tačke u kome obučen u cirkuskog akrobatu ne uspeva da bude izbačen iz topa. Jedna je od najpopularnijih pesama svih vremena, a u mnogim državama je i zvanično najpopularnija – Irskoj, Islandu, Danskoj, Austriji, Poljskoj i Belgiji.

Ovo je legendarni nastup iz 2012-e, sa otvaranja Olimpijade:

Ipak, fanovi čuvenog „Letećeg cirkusa“, prema istraživanju sprovedenom u fan klubovima u Britaniji i Sjedinjenim Državama, odabrali su Ajdlovu koncertnu verziju koju je izvodio nekoliko stotina puta, mada nikada u, kako se navodi, „ovoliko dobroj atmosferi“.

Pogledajte je na snimku.

Inače, stih iz ove pesme „Keep them laughing as you go. Just remember that the last laugh is on you!“ proglašen je za najjaču motivacionu poruku britanskih pesama svih vremena.

About the author

Avatar

Filip Ugrenović

Pola Dilan Dog, pola Gručo. Kada pišem, mislim da sam Marti Misterija.
Kada ne pišem, govorim glasno. Stav, osmeh i smeh.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.