Muzika

Otvaranje 35. Festivala na „Dunavskom ostrvu” u Beču

Najveći evropski festival na otvorenom biće održan od 22. do 24. juna 2018. na „Dunavskom ostrvu” u Beču.

(Fotografija: Festival na „Dunavskom ostrvu” u Beču; „Vikimedija”)

Ceo muzički program trajaće ukupno 600 sati, a za odličnu atmosferu pobrinuće se predstavnici svih muzičkih pravaca – od panka, elektronske i rok muzike do hip-hopa i šlagera. Na ukupno jedanaest bina, istovremeno će nastupati mnogi internacionalni i domaći bendovi, između ostalog „Fedde Le Grand”, „Münchener Freiheit” i „Wiener Blond”.

Među ostalim izvođačima se nalaze neka od najpoznatija muzička imena: bend „Portugal. The Man”, koji iza sebe odnedavno ima i nagradu „Gremi” – za najbolje grupno izvođenje hit pesme „Feel it Still”, i nemačka hip-hop grupa „Antilopen Gang”, koja je ostvarila veliki uspeh sa svojim prošlogodišnjim albumom „Anarchie und Alltag”.

Pogledajte spot:

Pored više od 200 živih nastupa na „Dunavskom ostrvu”, ovog juna biće organizovane i razne sportske, kao i aktivnosti za decu. Za posetioce, na raspolaganju će biti karaoke-bina, a najhrabriji među njima će, pored raznovrsnog muzičkog programa, moći da isprobaju vratolomije kao što su „bagjump” – skakanje sa tri i po metra na vazdušni jastuk, ili „stage flying” – letenje iznad publike na visini od 160 metara.

Na ovogodišnjem, 35. po redu, Festivalu na „Dunavskom ostrvu” organizatori očekuju oko tri miliona posetilaca. Dobrodošli!

(Fotografija: Festival na „Dunavskom ostrvu” u Beču; „Vikimedija”)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.