Muzika Srbija

Održavanje 35. „Jazz Fest Valjevo” – program za mlade

U velikoj sali muzičke škole u Valjevu, ovogodišnje, 35. po redu, izdanje „Jazz Fest Valjevo” počinje sutra besplatnom muzičkom radionicom „Naučimo kako se sluša džez” reprezentativnog Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije.

Predstojeći vikend će biti posvećen mladima, besplatnim programima i radionicama za učenike muzičkih škola i studente akademija umetnosti, a sa ciljem unapređenja muzičkog obrazovanja i razmene iskustva. Radionice će voditi eminentni umetnici i pedagozi, kao što su: Vasil Hadžimanov, Ivan Ilić, Duško Gojković, Dimitrije Vasiljević, Ricardo Grilli, Ben Tiberio, Raphael Pannier, Luka Ignjatović, Jova Torbica, Peđa Milutinović, Dragan Ćalina… Rukovodeći se krilaticom da se publika stvara a ne rađa, jedna od važnih strategija festivala, osim edukacije, jeste i oživljavanje džez odseka u muzičkoj školi „Živorad Grbić” u Valjevu.

Poseban doživljaj će biti karnevalska parada, po ugledu na Mardi Gras karneval u Nju Orleansu, koju će predvoditi Bow Lence Brass Band. Parada će krenuti u nedelju u 13 časova od gradskog trga i nastaviti ulicama grada praćena stotinama dece sa roditeljima iz Vršca, Novog Sada, Bijeljine, Beograda i Valjeva.

U sklopu oficijalnog programa festivala od 16. do 19. maja 2019. nastupiće Big Band RTS-a i Duško Gojković, Dragan Ćalina kvartet, Dimitrije Vasiljević kvartet (USA), Sebastien Giniaux kvintet (Francuska), Shalos (Izrael) i bend Naked.

„Jazz Fest Valjevo” jedini je festival koji je u kontinuitetu održavan svake godine od svog osnivanja i na kojem je nastupilo skoro 1.200 muzičara i više od stotinu bendova iz zemlje i inostranstva. Ove godine, pod sloganom „Ljuto skovani džez”, podržan je od strane Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Grada Valjeva, a biće održan u organizaciji Centra za kulturu Valjeva.

(Fotografije: © Jazz Fest Valjevo)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.