Muzika Srbija

Održano finalno veče 63. „Pesme Evrovizije”

U Lisabonu u Portugaliji, sinoć je održano finalno veče takmičenja za 63. po redu „Pesmu Evrovizije”, pod sloganom „Svi na ukrcavanje!”.

(Fotografija: Ukupan broj poena država na 63. „Pesmi Evrovizije”, Lisabon, 2018)

Ovaj najveći evropski muzički šou program okuplja talentovane umetnike sa nekoliko kontinenata (Afrika, Australija, Azija i Evropa). Pobedu za 2018. godinu odneo je Izrael (529 poena) sa pesmom „Toy” (srp. „Igračka”), koju izvodi pevačica Neta Barzilaj.

Drugo mesto osvojila je Kipar (436 poena). Njen predstavnik bila je albanskogrčka pevačica, glumica i plesačica Eleni Fureira sa pesmom „Fuego” (srp. „Vatra”).

Treće mesto zauzela je Austrija (342 poena). Njen predstavnik je bio pevač, tekstopisac i producent Sesar Sampson sa pesmom „Nobody But You” (srp. „Niko osim tebe”).

Četvrto mesto osvojila je Nemačka (340 poena) sa pesmom „You Let Me Walk Alone” (srp. „Pustio si me da hodam sȃm”), koju izvodi pevač i tekstopisac Majkl Šulte.

Peto mesto zauzela je Italija (308 poena) sa pesmom „Non mi avete fatto niente” (srp. „Ništa mi niste uradili”), koju izvode pevač albanskog porekla Ermal Meta i pevač italijanskog porekla Fabricijo Moro.

Na ovogodišnjoj „Pesmi Evrovizije” Srbiju je predstavljala muzička formacija „Sanja Ilić i Balkanika”, koja je sa pesmom „Nova deca” osvojila 19. mesto (113 poena).

Prvo polufinalno veče održano je 8. maja, dok je Drugo polufinalno veče održano 10. maja 2018. Nastupi su uživo izvođeni u „Altis areni”, a u ulozi voditeljki našle su se: Danijela Rua, Filomena Kautela, Katarina Furtado i Silvija Alberto.

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.