Muzika Srbija

Novi singl Dua Lipe u filmu „Alita: Borbeni Anđeo“

Poznata pop pevačica Dua Lipa, dvaput nominovana za Grammy nagradu, napisala je i izvela singl „Swan song“ za novo filmsko ostvarenje 20th Century Foxa – “Alita: Borbeni anđeo”. Ovaj film je epska akcija-avantura producenata Džejmsa Kamerona  i Džona Landaua (“Avatar”), kao i režisera Roberta Rodrigeza (“Grad greha”). Ovo ostvarenje stiže u domaće bioskope 14. februara.

 

„Od trenutka kada smo videli Dua Lipin spot za pesmu „New rules“ znali smo da je ona savršena za pesmu koja će se naći u filmu „Alita: Borbeni Anđeo“, rekao je producent Džon Landau. „Ova devojka poseduje snagu, moć i stav u svojim nastupima koji takođe karakterišu i Alitu. Džim, Robert i ja smo veoma uzbuđeni zbog ove saradnje i sigurni smo da će pesma „Swan Song“ biti inspirativna himna za naš film“.

https://www.youtube.com/watch?v=DkBd1OfRTgc

“Uzbuđena sam zbog filma o Aliti i fenomenalnog tima kreativaca koji su se okupili da bi ovako nešto napravili. Pronalazim sebe u liku Alite jer delimo dosta sličnosti među kojima su opasan duh, ali i veoma slična frizura, a od osobine koje nas spajaju, izdvojiću snagu i samouverenost”, rekla je popularna Dua Lipa.

 

Pesmu „Swan Song“ napisali su Džastin Tranter, Kenedi Luken, Matias Larson, Robin Fredrikson,Tom Holkenborg i naravno Dua Lipa.

 

U filmu “Alita: Borbeni anđeo” glume Rosa Salazar, Kristofer Valc, Dženifer Koneli, Maheršala Ali, Ed Skrejn, Džeki Irl Hali i Kin Džonson. Scenario su pisali Džejms Kameron i Lita Kologridis, po ugledu na istoimene manga serije “GUNNM” čiji je tvorac Jukito Kiširo (Yukito Kishiro).

 

Dua Lipa je svoj prvi album izdala za poznati Warner Bros, a njene pesme napravile su veliki preokret u pop muzici današnjice. Njen debi album našao se na svim top listama od The FADER, Rolling Stone do Time Magazine, dok je pesma “New Rules” dostigla prvo mesto na listi Top 40 chart i oborila dugogodišnji rekord na Billboard Pop Songs Chart. Spot za pesmu koji je postao viralan, učinio ju je najmlađom solo pevačicom koja je dostigla bilion pregleda na Youtube-u. Takođe, Dua Lipa je konstantno najistaknutiji ženski umetnik na aplikaciji Spotify i našla se u top pet imena koja su obeležila prošlu godinu. Ova mlada umetnica, do sada je prodala više od tri miliona primeraka svog albuma, dok prodatim brojem singlova dostiže čitavih četrdeset miliona.  Nedavno, Dua Lipa je sa svojim poslednjim singlom “Electricity” nominovana za Grammy nagradu za Najboljeg novog umetnika i za Najbolji plesni snimak,” a pored toga, ušla je u istoriju BRIT Award tako što je postala prva pevačica koja je ima pet nominacija i dve osvojene nagrade Najbolja Britanska zvezda u usponu i Britanski solo umetnik, ženskog pola.

 

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.