Muzika Srbija

Novi beogradski alternative rock sastav FLYING SHIPS objavio je spot i prvi singl

Novi beogradski alternative rock sastav FLYING SHIPS objavio je spot i prvi singl za numeru „Empty Spaces“ koji možete čuti ispod. Spot je režirao Kosta Djordjević u saradnji sa Djordjem Družetićem i Bojanom Perišićem.Jedan od osnivača benda, gitarista i kompozitor Filip Nakić, objašnjava o čemu se radi u pesmi kojom se bend predstavlja publici:

„Brodovi su uvek bili izazov i dobar izgovor za pustolovine i suočavanje sa nepoznatim. Muzika sa druge strane je let u srž neograničenog i neizvesnog koje se krije u nama. Flying Ships stvara muziku koja želi da vas podstakne da se dublje zamislite, da pogledate sebe u ogledalo i suočite se sa činjenicama koje nisu uvek očigledne ili prijatne. Ovaj bend unosi emocije u svaku notu i veoma kritično gleda na sebe kao i na društvo koje ga okružuje. Flying Ships je spoj prošlosti i budućnosti, mašte i surovog realizma, gde sadašnjost živi izgubljena i pomalo nejasna ali želi da dobije šansu da veruje u moral, etiku i ljude.

flying_ships_band

Članovi benda Veljko, Filip, Dragan i Goran nose sa sobom jedno životno i muzičko iskustvo kojim stvaraju novu celinu. Dotiču aktuelne i opipljive svakodnevne teme sa kojima se svi mi suočavamo. Pre svega ovo je muzika koja akcentuje ljudskost, iskrenost i inteligenciju vise nego pro-formu na koju smo navikli. Samim tim nastao je i prvi singlEmpty Spaces koji sagledava fenomen ljudske otudjenosti i usamljenosti u današnjem svetu.“

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.