Muzika

Njujorški album Lene Kovačević za inostrano tržište

Pevačica i kompozitor Lena Kovačević snimila je numere na engleskom jeziku za inostrano tržište. Pored toga što je izvođač pesama, ona je i komponovala muziku i pisala tekstove. Nedavno je snimljen i spot za prvi singl koji će se pojaviti tokom godine. Produkciju celog albuma radi producent iz Njujorka, Godfri Dajmond, zvezda među američkim producentima koji je između ostalih radio sa Glorijom Gejnor (“I Will Survive”), grupom Aerosmit, Lu Ridom, Luterom Vandrosom i mnogim drugim umetnicima. U pitanju je originalna muzika, soft- dance i pop senzibiliteta koja će dosadašnje ljubitelje džez zvuka sigurno iznenaditi  ali i povesti u neke nove žanrove.

Lena Kovacevic, sa snimanja novog spota, foto Antonio Ahel 1

Na pesmi za koju je sniman spot gostuje Karlos Alomar, čuveni gitarista koji je snimio 16 albuma sa Dejvidom Bouvijem, Ališom Kiz, Igi Popom i mnogim drugim zvezdama.  U spotu učestvuju plesači grupe “Dance Factory”, u režiji mladog reditelja Ivana Stojiljkovića. Uskoro se očekuje promocija ovog singla za strano i domaće tržište. 

Lena Kovacevic, sa snimanja novog spota, foto Antonio Ahel 3

Zanimljiv je podatak da nakon nekoliko godina Lenu putevi ponovo vode za Njujork nakon što je 2007. godine dobila stipendiju, od strane fakulteta u Amsterdamu, za prestižni fakultet moderne muzike Manhattan School of Music.

Lena trenutno nastupa sa svojim bendom širom regiona, a njen najnoviji album “Džezeri” objavljen je već u drugom tiražu, jer je prvi rasprodat za mesec dana.  

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.