Muzika Srbija

Platio 20.000 dinara da čuje YU GRUPU! I vredelo je!

Kada kažemo „momci“, to svakako možemo i da potpišemo u slučaju „YU grupe“, koliko god puta da je potrebno. Energija koju Žika Jelić ima u osmoj deceniji života, kao i energija pet godina mlađeg Dragog Jelića bi mogla da bude primer svima nama kada nas mrzi da bacimo đubre, da se probudimo, da izađemo jer pada kiša… O tome koliko su ova dva momka u paketu sa Petrom Jelićem i Igorom Maleševićem odličan primer novim, mladim, odnosno mlađim rok bendovima, suvišno je i da se govori.

Krcata Hala sportova
Krcata Hala sportova

Sinoć, 17. decembra, u Hali sportova na Novom Beogradu, obeležen je najveći jubilej u istoriji domaćeg rokenrola. Na samom početku koncerta na binu je izašao Zoran Kostić Cane. „Biti neko 45 godina i održati se na ovoj sceni, to je više nego nešto. Bratska sloga, nisu poklekli ni pred kim, furaju svoj fazon! To je „YU grupa“! Da nije bilo njih, teško da bi bilo nas. Ovo je grupa koja ima nepodeljeno poštovanje kolega i mi ih svi volimo. Džabe ti muzika i posvećeni nastupi ako nisi dobar kao čovek. Oni to jesu!“ Tada su ti dobri ljudi i izašli na binu i nastala je euforija!

Naravno da su se na koncertu čuli svi veliki hitovi – „Crni leptir“, „Opasno“, „Dunave“, „Mornar“, „Od zlata jabuka“, „Blok“, ali i nove stvari predvođene sve popularnijom pesmom „Panika“.

Poseban užitak za ljubitelje pravog rokenrola bio je kada se na sceni pojavio legendarni Točak iz grupe „Smak“ koji je svirao u pesmi „Zaboravi (Ne zovi)“. Prisutnim bajkerima se ovaj momenat najviše dopao s obzirom na to da pomenuti „Smak“ i „YU grupa“ važe za omiljene bendove domaćih ljubitelja motora. Točak je izveo i svoju „simfoniju“ – „Zajdi, zajdi“.

Pesmu „Odlazim“ su ovi momci izveli sa najvećim legendama domaćeg rokenrola. Dakle – Točkom, Čuturom, Canetom i Koljom iz „Discipline kičme“. Sasvim sigurno – trenutak u domaćem rokenrolu koji se nikada neće ponoviti.

Koncert je trajao preko dva i po sata, a Hala sportova je bila popunjena do poslednjeg mesta. Karte kod tapkaroša su se prodavale uglavnom za tri puta skuplju cenu od regularne, dok su najmalerozniji, tačnije oni koji su najviše zakasnili, platili kartu neverovatnih 10.000 dinara. „Moja supruga i ja smo ih slušali desetak puta u mnogim izdanjima i u mnogim gradovima. Ipak, ovo je i suviše velika stvar kako bih dozvolio sebi da je propustimo. Za nas 20.000 dinara nije ništa, ali je činjenica da je ovaj bend potrajao skoro pola veka neprocenjiva!“, rekao je za Adria Daily Stefan Petronijević koji je na koncert došao iz Gackog.

I još jednom – pogledajte fotografiju koja će obeležiti domaći rokenrol. Tačnije, koja ga je već obeležila.

Legendarni momenat iz Hale sportova
Legendarni momenat iz Hale sportova

About the author

Avatar

Filip Ugrenović

Pola Dilan Dog, pola Gručo. Kada pišem, mislim da sam Marti Misterija.
Kada ne pišem, govorim glasno. Stav, osmeh i smeh.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.