Muzika Srbija

Mladi muzički talenti u Guarneriusu peti put

Zahvaljujući kompaniji Nelt, više od 50 najtalentovanijih studenata Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu u prethodne četiri sezone koncerata je imalo priliku da predstavi svoja umeća i muzička dostignuća u Centru lepih umetnosti „Guarnerius” a novim, petim ciklusom se nastavlja povratak klasične muzike na velika vrata kulturne scene glavnog grada. Prvi od 20 koncerata mladih talenata održaće se u petak 4. marta sa početkom u 20 časova. Nastupiće višestruko nagrađivani violinista Nemanja Belej uz klavirsku pratnju Gordane Marjanović i izvesti dela Baha, Paganinija i Betovena. Ukupno 35 studenata sa katedri FMU imaće priliku da se predstavi beogradskoj publici ove godine a ulaz na sve koncerte je besplatan.

Nemanja Belej otvara 5. ciklus koncerata u Guarneriusu
Nemanja Belej otvara 5. ciklus koncerata u Guarneriusu

Kroz saradnju biznisa i kulture, Nelt nastavlja sa podrškom mladim, talentovanim akademcima u građenju karijere, u okviru svog društveno odgovornog poslovanja.

„Naše nastojanje je da na veoma konkretan način podržimo razvoj mladih talenata, kao što to činimo kroz saradnju sa Fakultetom muzičke umetnosti i Guarneriusom, već četvrtu godinu zaredom. Želimo da stimulišemo mlade da shvate značaj obrazovanja i posvete se razvoju svojih talenata. Na ovaj način zajedničkim snagama pomeramo granice ka vrednostima koje su potrebne našem društvu.” izjavio je Marko Milanković, menadžer komunikacija Nelt Grupe povodom početka novog ciklusa koncerata.

Nemanja Belej medju najtalentovanijim studentima FMU
Nemanja Belej medju najtalentovanijim studentima FMU

Nemanja Belej je rođen u Nišu a interesovanje zа muziku je pokazao već sa šest godina. Student je master studija Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Maje Jokanović. Učesnik je brojnih međunarodnih i republičkih takmičenja i festivala na kojima osvaja prve nagrade. Usavršavao se na majstorskim kursevima uglednih domaćih i internacionalnih violinista.

Nelt uspešno posluje od 1992. i pruža vrhunske usluge u oblasti distribucije, logistike i marketinga na 7 tržišta i 2 kontinenta. Pored Srbije, Nelt je vlasnik kompanija u Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, kao i u državama podsaharske Afrike – Angoli, Zambiji i Mozambiku, sa ukupno 3800 zaposlenih. Sa ciljem približavanja svetskim standardima u društveno odgovornom poslovanju, Nelt se pridružio Globalnom dogovoru Ujedinjenih nacija, kako bi svoje poslovanje usaglasio sa deset ciljeva održivog razvoja.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.