Muzika Srbija

Mlade muzičke zvezde u Guarneriusu uz podršku kompanije NELT

U okviru pete sezone ciklusa koncerata  pod nazivom „FMU i GUARNERIUS nagrađuju“ uz podršku kompanije NELT treću godinu za redom, beogradskoj publici će se predstaviti mladi muzički talenti sa katedri Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. U petak 6. novembra sa početkom u 20 časova, pijanistkinja Tamara Hadži-Đorđević će sa svojom gošćom Jovanom Jovanović izvesti najlepša dela Betovena, Šuberta, Rahmanjinova, Lista i Vagnera. Ulaz na koncert je slobodan.

Tamara Hadzi-Djordjević
Tamara Hadzi-Djordjević

Novo izdanje tradicionalne serije koncerata će ove godine kroz 6 koncerata promovisati 12 mladih muzičara, koji su na svojim katedrama proglašeni za najbolje i višestruko su nagrađivani u zemlji i inostranstvu.

Tamara Hadži-Đorđević, mlada pijanistkinja iz Beograda, je osnovne akademske studije na završila u klasi prof. Dejana Stošića 2013. godine a  iste je  upisala je i master studije i  završila ih sa najvišim ocenama. Stipendistkinja je grada Beograda za 2012. kao i Fonda za talente Republike Srbije Dositeja za 2013. i 2014. Dobitnica je nagrade iz fonda FMU Slobodanka Milošević – Savić. Pohađala je majstorske kurseve kod Žana Fransoa Antoniolija, Arba Valdme i Aleksandra Madžara, kao i kurs klavirskog dua kod Lidije i Sanje Bizjak. Aktivna je i na polju kamerne muzike.

Fakultet muzičke umetnosti i Centar lepih umetnosti Guarnerius su 2012. godine pokrenuli ciklus koncerata, sa željom da kroz tradicionalnu seriju nastupa pruže najboljim studentima osnovnih, master i doktorskih studija, priliku da se samostalno, kroz solistički resital predstave publici. U prethodna tri izdanja, ciklus je ugostio 39 mladih talenata, sa katedre za klavir, solo pevanje, gudačke i duvačke instrumente.

U skladu sa svojom strategijom društveno odgovornog poslovanja, kompanija NELT nastavlja da pruža priliku talentovanim akademcima da domaćoj javnosti predstave svoja umeća i dosadašnja dostignuća, kao i da aktivno učestvuje u njihovoj afirmaciji.

Poruka Tamare Hadzi-Djordjevic, najava koncerta u Guarneriusuu…Šta to ima mlada, sjajna pijanistkinja Tamara Hadži-Đorđević da nam poruči?

Posted by Guarnerius Centar Lepih Umetnosti on Tuesday, November 3, 2015

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.