Muzika Srbija

Milan Petrović Quartet predstavlja četvrti album pod nazivom „DATES“

Beogradski instrumentalni sastav „Milan Petrović Quartet“ predstaviće svoj četvrti album (a peto izdanje) pod nazivom „DATES“, 25.02.2016. godine, u okviru festivala „Rodjendan Džeza“ u Akademiji 28. Ovaj album je kao i predhodni studijski „Favorites“ iz 2013. godine,  snimljen u studiju Visoke Elektrotehničke škole u Beogradu i donosi nam 10 autorskih kompozicija koje je komponovao Milan Petrović. Audio snimatelji su bili Mirko Milošević i student Nemanja Lazarević. Produkciju većine pesama je potpisao Željko Veljković a kao producent u dve pesme, pojavljuje se Branko Isaković iz „Divine Sound“ studija.

mpq dates cd front

„DATES“ nam predstavlja deset običnih dana u proteklih nekoliko godina koji su obeleženi kreativnim radom a koje bismo inače zaboravili da se nije desila muzika, koja je zabeležila prolaznost, razna raspoloženja i uticaj vremena na autora. Na ovom albumu sastav grupe je proširen. Osim standardne četvorke koju već dve godine pored Petrovića za klavijaturama čine, Lehel Nagy saxofon, Robert Gostinčar bas gitara i Bogdan Zdjelar bubnjevi, gitaru je svirao riječki gitarista Bruno Mičetić, trombon Nemanja Zlatarev, trubu Nemanja Banović i perkusije Aleksandar Radojičić – Shoica. Fotografije na omotu su autorsko delo Željke Dimić a dizajn je radio Daniel Mihajlović.

Slika: Grujica Bibin
Slika: Grujica Bibin

Bend je još prošlog leta najavio izlazak ovih snimaka spotom za pesmu „17.01.2014.”, ali su u medjuvremenu prvo objavili živi album „Live @ Nišville Jazz Festival 2014“ gde su nastupili sa riječkim gitaristom Brunom Mičetićem koji možete poslušati na zvaničnoj bandcamp stranici https://mpquartet.bandcamp.com/music .

Spot za drugi singl „20.05.2013.” delo je članova benda. Scenario je pisao Bogdan Zdjelar, koji je i snimao veći deo spota uz asistenciju Dejana Ipača (Inspektor Dominqez).  Montažu je radio Lehel Nagy sa Dušanom Gnjidićem u Pančevu. Spot je snimljen na raznim lokacijama u gradu a pre svih u „Jazz Bašti“ sa kojom bend ima dugogodišnju uspešnu saradnju. Spot možete pogledati na  

Bend je trenutno u završnim pregovorima sa izdavačem pa će se uskoro znati kada će se album pojaviti u štampanoj i digitalnoj formi.  

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.