Muzika Srbija

Maja Louis, drugim albumom „Krila“ nastavlja da gradi autentičnost

Maja Louis Krila _foto Dragan Jereminov

Maja Louis  svojim novim albumom, drugim albumom,  „Krila“ nastavlja da gradi autentičnost, dobro potkovanu muzičkim legitimitetom porodice Louis.

Novo poglavlje u muzičkom stvaralaštvu i hrabar iskorak, najavila je već singlom „Majo probudi se„, objavljenim krajem 2020. godine, kombinovanjem svoje muzičke svestranosti (r’n’b, hip hop, funk) i nepokolebljive želje da piše istovemeno o svojoj unutrašnjoj snazi, ali i ranjivosti. 

Maja je veoma iskrena u svojim novim pesmama, uz povremeni vrisak kako bi se čula, reflektujući kako se oseća –  ponekad još uvek povređena, ponekad oslobođena ili u fazi između.  Upravo ovakav pristup donosi jedinstvenost novom albumu i odražava glas žene, osnažujući, oslobađajući i istovremeno potpuno iskren.

Album „Krila“ predstavlja zapis procesa životnog odrastanja i iskustvo samog procesa.

Mogu da kažem da sam srećna osoba. Imam padove i uspone kao i svako, ali sam izgubila strah od reči. Sve sto želim da kažem – napišem – i oslobodim  se na taj način. Sve moje pesme su deo mene, moja iskustva, moje emocije. Daju mi snagu i podsete me šta sam sve prebrodila. Nadam se da će se  u njima i drugi pronaći i da će im one davati vetar u ledja kao i meni.” Izjavila je Maja

Kao umetnica spremna da eksperimentiše, Maja je za album je pripremila eklektički mix  r’n’b, funk-a i soul-a, uz primese hip hopa.  Album otvara istoimena pesma “Krila” koja pokazuje Majine sposobnosti da prenese iskrene emocije sa lirskom i instrumentalnom kompleksnošću. Samopouzdanje i pozitivizam oslikavaju zarazan ritam i raspevanost, u pesmama “Žurka” i „Znaj da si uspela“. 

Maja Louis Krila_foto Dragan Jereminov

Gde nestaše one pesme stare“ obrada je pesme koju je izvodio Louis: “ Ova pesma je meni i Marku veoma draga i jedva sam čekala da je izvedemo zajedno, jer nas vezuje za tatu.” – objašnjava Maja. 

Suštinu ljubavi, naklonost  i slabosti reflektuju pesme ““Kafena kašika“ i “Sve će biti OK”.

Kroz album, Maja vodi priču sa neočekivanim zaokretima, ali istovremeno zadržavajući jak osećaj povezanosti gde svaka pesma elegantno teče u sledeću.

Tekst pesama potpisuje Maja, muziku i aranžman radili su Maja i brat Marko Louis zajedno, produkciju i  mix potpisuje Marko Louis. Na albumu sviraju sjajni muzičari: Aleksandar Dragutinović Šekspir (Bas gitara), Nikola Jezdić Pindo (Gitare) i Goran Savić Čaki (Bubanj).

Izdanje albuma prati video spot za naslovnu pesmu “Krila”. Režiju i fotografiju potpisuje Dragan Jereminov.

Izvor i odgovornost objave: gagabugarcic@gmail.com

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.