Muzika Srbija

Lena Kovačević održala koncert za pamćenje na 27. „BELEF-u”

Na letnjoj sceni Studentskog kulturnog centra Beograda, na 27. po redu „Beogradskom letnjem festivalu” („BELEF”), nastupila je naša  poznata kantautorka Lena Kovačević.

(Fotografija: Lena Kovačević – koncert na 27. „BELEF-u”, Beograd, 2018; Nikola Radulović)

Lena je pred Beograđanima i gostima Beograda predstavila publici putovanje kroz svoje albume, uz podnaslov koncerta „Dobrodošao u moj Cafe”. Takođe, otpevala je i svoj najnoviji hit singl „Café”, ali i žanrovski sasvim različitu muziku, uz tradicionalne pesme sa Kosova i Metohije. Zahvaljujući originalnom muzičkom spoju kao jedinstvenim aranžmanima, nedavno su Kovačevićeva i njeni muzičari nastupali u Beču u muzeju „Albertina”, a zatim u Čikagu i Njujorku u toku „Nedelje kulture”.

(Fotografija: Lena Kovačević – koncert na 27. „BELEF-u”, Beograd, 2018; Nikola Radulović)

Radio-televizija Srbije (RTS) emitovaće uskoro Lenin koncert u celosti – za sve one koji nisu uspeli da nabave ulaznicu.

Pogledajte spot pesme „Café”:

(Fotografija: Lena Kovačević – koncert na 27. „BELEF-u”, Beograd, 2018; Belkisa „Beka” Abdulović)

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.