Muzika Srbija

Lena Kovačević i njujorški duo „Yagull” nastupaju u Narodnom muzeju u Beogradu

U jedinstvenoj večeri akustične muzike u Narodnom muzeju u Beogradu, pevačica i kompozitor Lena Kovačević nastupa sa njujorškim duom „Yagull” na njihovom premijernom beogradskom koncertu 21. avgusta 2019. u 20 časova.

Yagull dolazi u Srbiju u okviru promocije svog najnovijeg albuma „Yuna”, posle uspešne turneje u Japanu i zapaženih nastupa u Njujorškim Steinway Hall i The National Opera Center, kao i na legendarnom Echoes programu u SAD na kome su nastupali izvodjači kao što su Yo Yo Ma, Pat Metheny, Jean Michel Jarre, Dead Can Dance, Mike Oldfield, Keith Jarrett.

Yagull, čiji zvuk Time Out New York naziva jedinstvenim i sinematičnim, a All About Jazz post-rok kamernom muzikom, čine Saša Marković (akustična gitara) i Kana Kamitsubo (klavir).

(Fotografija: Duo „Yagull”; © „Pro PR”)

Lena Kovačević je diplomirala džez pevanje na prestižnom Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu i svoju karijeru započela 2004. godine turnejom sa jednim od najboljih orkestara u Holandiji. Do sada je nastupala na brojnim festivalima u Evropi sa umetnicima kao što su Nigel Kennedy, Candy Dulfer, Randy Crawford.  Jedna je od retkih izvođača iz Srbije čije su se pesme našle na plej listama inostranih radio stanica.

Dodatni kuriozitet večeri u Narodnom muzeju jeste da će Lena Kovačević pevati na nekoliko svetskih jezika, a beogradska publika će imati prilike da čuje i njene hitove u akustičnim aranžmanima.

Ulaznice za koncert dua „Yagull” i Lene Kovačević možete da nabavite na svim „Gigstix” prodajnim mestima u Srbiji, kao i u knjižarama „Vulkan”.

(Fotografije: Prva i treća – Lena Kovačević, 2019; © Andreja Damnjanović)

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.