Muzika

Legendarni pevač grupe „Black Sabbath“, Tony Martin, gost na novom albumu Zeleta Lipovače

Legendarni gitarista Ex-YU prostora, osnivač Divljih Jagoda i autor brojnih hitova, koji su obeležili slušanje muzike kod mnogih generacija, Sead Lipovača – Zele priprema svoj drugi solo album.

Zele Lipovača je čovek koji plovi rok vodama skoro četrdeset godina, koji i dalje proizvodi kvalitetnu muziku i iza sebe ostavlja sjajni trag neprolaznosti sa kojim ulepšava svakodnevnicu onima koji slušaju tu muziku, ujedno sa tim on i njegova umetnost inspirišu i podstiču mnoge mlade muzičare koji traže pravi uzor. Zele i njegova aktivnost na muzičkoj sceni pokazuju i dokazuju kako rok ima još štošta da kaže.

Pre dve godine Zele je sa Divljim Jagodama snimio album “Biodinamička ljubav”, jedanaesti album Divljih Jagoda, a sada je u završnim pripremama novo delo, koje potpisuje sam Zele – kao svoj solo projekat. U pitanju je jedan konceptualni album, na kojem su, pored Zeleta naravno, radili vrhunski muzički stručnjaci Naime, završni radovi (miks i mastering) rađeni su u švedskom studiju poznatog gitariste Andy Larocque-a, dok su pesme snimane u proverenom hrvatskom studiju “SISMIS”. Pored toga, kao gostujući vokal na albumu će se pojaviti i čuveni pevač nezaboravne grupe Black Sabbath – Tony Martin. Kako stoji u obaveštenju na zvaničnim Zeletovim web-stranicama i web-stranicama Divljih Jagoda, Toni je oduševljen saradnjom:

“Legendarni vokal Black Sabbatha TONY MARTIN, poznat po svojim odličnim glasovnim sposobnostima, koji i dan danas oduševljava očuvanošću i prodornošću svojeg glasa biti će specijalni gost na novom Zeletovom albumu, koji je u procesu finalizacije i skorog objavljivanja. Tony je oduševljen materijalom s novog Zeletovog albuma, ali i sa mnogim legendarnim hitovima Divljih Jagoda, stoga se teško mogao odlučiti na kojoj pjesmi bi sudjelovao, pa se sasvim spontano otvorila opcija za suradnju na više pjesama.”

Toni Martin povodom saradnje izjavljuje: „Dugo vremena nisam naišao na ovako kvalitetan izbor suradnje da se nisam znao odlučiti koju bih pjesmu otpjevao. Svaka ima ogroman potencijal i za svaku ću snimiti demo, pa se tek kasnije odlučiti s čime da idemo prema vani. Otkrivši da je Zele ranije već surađivao s mojim prijateljem Don Airey-em (klavijaturistom Deep Purple), uvidio sam da to samo potvrđuje kontinuitet kvalitetnog rock gitarista i autora za kojeg bi zapad definitivno morao više znati i nadam se da ću u tome pripomoći.“

Isto tako Zele, koji je pre nekoliko dana završio posao sa Tonijem u Londonu, je više nego zadovoljan saradnjom:

“Tony Martin”, kaže nam, “vrhunski je pjevač, koji je sa grupom Black Sabbath u deset godina snimio pet albuma i pjesme poput ‘Headless Cross’ ili ‘Evil Eye’ hitovi su koji su obilježili hard & heavy povijest i koji će se zauvijek pamtiti. Glas mu je savršeno očuvan i to ćete uskoro moći vidjeti na nadolazećem albumu”

Na kraju, videospot za prvi singl koji nosi naziv “When Pope Francis Speaks” snimiće Dean Karr, jedan od najpoznatijih rok i metal reditelja i fotografa. Dean Karr je radio spotove i fotografije za bendove poput: AC/DC, Iron Maiden, Slayer, Pantera, Marilyn Manson, Ozzy Osbourne, Alice Cooper, Slipknot, Motley Crue. Guns ‘N’ Roses, Velvet Revolver, Evenescence i Tool, Megadeth.

Kao što je rečeno, ovaj drugi solo album Zeleta Lipovače biće konceptualni i uglavnom sastavljen od instrumentalnih pesama, ukupno devet. Pored tih pesama naći će se i neke vokalne. Album će nas voditi kroz priču o ljudima, događajima i ljudskim tvorevinama koji su obeležili našu istoriju civilizacije.

(Foto: metaljacketmagazine.com)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.