Muzika Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Koncert u čast Džimija Hendriksa

Povodom 46 godina od obeležavanja smrti Džimija Hendriksa, u Mikser hausu će se 16. septembra od 21 čas, održati tribjut koncert posvećen legendarnom gitaristi.

Koncert koji je isprva zamišljen kao nastup beogradskog power-blues trija „Texas Flood“, uz nekoliko specijalnih gostiju, prerastao je u pravi mini festival koji će okupiti osam generacija rokenrola.

Među njima se posebno izdvaja Tihomir Pop Asanović, legendarni rok klavijaturista i nekadašnji član grupe „Tajm“, koji svoj nastup u čast Džimiju Hendriksu poklanja publici i kao svojevrsnu nadoknadu za otkazivanje koncerta Tajma, koji je trebalo da se održi upravo 16. septembra.

– Trebali smo doći u originalnoj postavi ali zbog nesuglasica nismo uspeli ovaj put. Usledio je poziv Mikser hausa da dođem da gostujem na „Hendrix Day“ i meni je bila čast da taj poziv i prihvatim. Nisam bio u Beogradu skoro 40 godina, skupio sam dobru beogradsku ekipu muzičara i jedva čekam da ponovo zasviram pred publikom – rekao je slavni klavijaturista „Tajma“.

Pop Asanović će nastupiti u dva bloka, gde će u prvom izvesti čuvenu „Majko zemljo“ zajedno sa „Texas Flood“, a u drugom zasvirati u fjužn džez maniru sa čuvenim Maljoković bendom.

Jedinstveno veče otvoriće beogradski „Texas Flood“, koji od svog samog početka ima na repertoaru i Hendriksove pesme, a pre šest godina su prvi put izveli program posvećen samo njemu, od kada i nastavljaju tradiciju odavanja pošte legendarnom gitaristi. Njima će se na bini, kao specijalni gosti, pridružiti i jedan predstavnik naše mlađe rock generacije Ivan Milenković, frontmen trija „Blues Mašina“, Miodrag Bata Kostić, po mnogima jedan od najboljih ex-yu gitarista, bivši član YU Grupe i učesnik čuvenog Jugotonovog projekta i albuma „Kongres rock majstora“, zatim legendarni Koja iz „Discipline kičme“, bluz pijanistkinja i kantautorka Katarina Pejak, ovog puta za Hammond orguljama i maestro trube Goran Grbić.

Ulaznice za koncert dostupne su na prodajnim mestima GigsTix po ceni od 700 dinara u pretprodaji, dok će na dan koncerta cena biti 900 dinara. Takođe, svi koji su kupili ulaznice za koncert grupe „Tajm“, koji je u međuvremenu otkazan, mogu sa priloženom kartom ući i na „Hendrix Day“, i to dve osobe po jednoj ulaznici.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.