Muzika Srbija

„Koncert sećanja na Tomu Zdravkovića” u „Kombank areni”

U „Kombank areni” u Beogradu, 28. septembra 2016. od 20 časova biće održan jedinstven muzički spektakl – „Koncert sećanja na Tomu Zdravkovića”.

Ovaj koncert je dugo očekivana prilika za sve obožavaoce lika i dela Tome Zdravkovića, da prvi put posle dve i po decenije čuju hitove legendarnog pevača, i to u izvođenju najvećih muzičkih zvezda iz Srbije i regiona. Na ovom muzičkom događaju okupiće se izvođači sa kojima se družio i zajedno nastupao, ali i mnogi mladi pevači kojima on predstavlja uzor.

Toma Zdravković(Fotografija: Toma Zdravković, „Wikimedia”)

Učestvovaće sledeće naše eminentne ličnosti iz sveta muzike, glume i sporta: Aca Lukas, Aco Pejović, Ana Bekuta, Borisav – Bora Đorđević, Enes Begović, Danica Maksimović, „Legende”, Lepava – Lepa Lukić, Merima Njegomir, Novica Zdravković, Orkestar Aleksandra – Ace Sofronijevića, Predrag Živković – Tozovac, Saša Matić, Snežana Đurišić, Šaban Šaulić, Zoran Kalezić

Svi oni će pevati Tomine pesme i još jednom oživeti boemski duh i ljubav prema muzici koje je ovaj velikan sa sobom nosio i koje je sam najbolje opisao rečima:

„Jedino muzika može da me ispuni do kraja i bez ikakvih drugih želja. Od nje i za nju živim”.

Iako su Zdravkoviće pesme postale sastavni deo muzičkog nasleđa na području Balkana, ovo će biti prvi koncert posle smrti slavnog umetnika na kojem će na jednom mestu moći da se čuju njegovi neprolazni hitovi, kao što su: „Danka”, „Dotakô sam dno života”, „Kafana je moja sudbina”, „Kiša je padala”, „O ciganko moja”, „Ostao sam sâm”, „Pesme moje”, „Svirajte noćas samo za nju”, „Tužno leto”, „Za Ljiljanu” i mnogi drugi.

Pogledajte spotove pesama „Ostao sam sâm” i „Tužno leto”:

Karte za „Koncert sećanja na Tomu Zdravkovića”, čiji je organizator „Melos estrada”, možete kupiti na sajtu „Eventim-a, po ceni od 1.000 do 2.500 dinara.

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.