Muzika

Konačno! Adel objavila novi album

Nakon nedavno objavljene numere „Hello“ (srp. „Zdravo“), koja je za rekordno kratko vreme postala veliki hit, te neplaniranog „curenja“ u javnosti demo snimaka novih pesama, sada je i zvanično objavljen dugoočekivani album „25“, britanske pevačice Adel.

Ovo je treći studijski album Adel, kojim se, posle pauze od četiri godine, ponovo vraća na muzičku scenu. Na albumu se nalazi 11 numera, među kojima je i singl „Hello“ (jedina numera koja je za nedelju dana nakon objavljivanja prodata u milion primeraka). Tekstove pesama potpisuju: Adel (eng. Adele Laurie Blue Adkins), Bruno Mars (eng. Bruno Mars), Greg Kurstin (eng. Greg Curstin), Maks Martin (eng. Max Martin), Rajan Teder (eng. Ryan Tedder), Pol Epvort (eng. Paul Epworth), „Opasan Miš“ (eng. „Danger Mouse“)…

Album "25" - Adel (2015)(Fotografija: Album „25“ – Adel, 2015, „iTunes“)

Adel je u jednom periodu izgubila inspiraciju da piše tekstove pesama za novi album (tj. pisala je nezanimljive tekstove), te je htela da napravi dužu pauzu (iako je u materijal za album uložila četiri miliona funti, pa je deo materijala za koji je dala pola miliona funti bacila, odnosno probila sve dogovrene rokove za objavljivanje albuma). Međutim, na sreću svih pratioca njenog rada, inspiracija se vratila!

Kako je Adel navela u saopštenjuprošli album („21“) bio je album o raskidu, a novi („25“) je album o pomirenju sa samom sobom, sa izgubljenim vremenom i svime onim što je i nije uradila„. Zanimljiv je podatak da nazivi albuma pevačice Adel („19“, „21“ i „25“) predstavljaju broj godina koje je imala kada su joj se dešavale bitne stvari u životu.

Adel Adkins (eng. Adele Adkins) je engleska kantautorka (pevačica, kompozitor, tekstopisac). Jedna je od najnagrađivanijih i komercijalno najuspešnijih pevačica. Peva „R’N‘B“, „Soul“, „Bluz“, „Džez“ i „Pop“ vrstu muzike. Zvanična kompanija za top-liste objavila je da je Adel prvi živi umetnik čija su se dva singla i dva albuma našla među prvih pet u jednoj nedelji (istovremeno) – to su do sada postigli samo „Bitlsi“ (1964). Godine 2012, Adel je osvojila šest „Gremi nagrada“ – za album godine, pesmu godine, kompoziciju godine, najbolje pop (muzički žanr) izvođenje, pop vokal, najbolji spot, te je postala apsolutna pobednica dodele „Gremi nagrada“ za 2012. godinu.

Album „25“ mešavina je pop, džez, bluz i R’n’B zvuka, a u prodaji je od 20. novembra 2015. godine. Ovaj album možete kupiti na američkom sajtu „iTunes“https://itunes.apple.com/us/album/25/id1051394208

Ako već niste, pogledajte spot pesme „Hello“:

(Fotografija: Album „25“ – Adel, 2015, ThyBlackMan.com)

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.