Muzika

„Kad padnu mostovi“ pesma sa snažnom porukom za sve nas

Novonastali bend „Komuna“ objavio je svoj prvi singl. Bend je sačinjen od ekipe vrsnih muzičara; pored osnivača i frontmena benda Mirka Šenkovskog Geronima , tu su i virtuozi na gitari Dragomir Herendić Dragianni i Emir Hot, zatim klavijaturista Igor Matković iz „Crvene Jabuke“, basista Zvijezdan Marjanović (koji nastupa sa Matijom Dedićem) i bubnjar Damir Bumbar Sinanović iz „Bolera“.

Na ovom singlu gostuju i velika regionalna muzička imena: Mladen Vojičić Tifa, Zele Lipovača, Kiki Lesendrić, Toni Janković i Zoran Predin. Produkciju je radio jedan od najboljih rok producenata u regiji Dejan Orešković.

Pesma „Kad padnu mostovi“, pored toga što u čisto produkcijskom i muzičkom smislu predstavlja zavidan kvalitet, nosi sa sobom i pažljivo iskrojen narativ, čiji smisao iskreno pogađa sve one koji ne žele da okreću glave pred očiglednim problemima i svakoga ko je svestan današnje situacije u kojoj se čovečanstvo na ovoj maloj planeti nalazi. Dok se u pesmi smenjuju pesimistički i optimistički momenti, maestralno obojeni i dočarani nesumnjivim vokalnim sposobnostima i gitarskim tonovima koji upotpunjuju čitav doživljaj, poruka nade koja se ističe prelazi u jedan apel koji se odnosi na čitav ljudski rod. Ono što ova pesma čini, nije samo da nam šalje poruku da će sutra biti bolje ili šta će nam se desiti „kad padnu mostovi“, već upire prstom u sve nas otkrivajući našu kolektivnu odgovornost; što znači da se ništa samo od sebe neće promeniti, a ako ne želimo da nam padnu svi mostovi i da sanjamo u crno bijeloj/beloj boji, onda nam valja za promenu nešto dobro činiti.

Evo šta o pesmi kaže frontmen benda Mirko Šenkovski: „Odlučili smo se za ove muzičke goste, jer pjesma nosi jednu snažnu poruku u ovim vrtložnim vremenima i osjetio sam potrebu da to sa nama kažu ljudi sa autoritetom bez mrlje u životu i karijeri. Spot je s namjerom urađen sa jednom apokaliptično upozoravajućom porukom dokle nas može dovesti neodgovorno ponašanje pojedinaca, ali, također, i sa nadom u bolju budućnost ovog našeg malog svemira i cijelog čovječanstva općenito.“

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.