Jedna od ovih pesama će nas predstavljati na Evroviziji 2018. godine

0

Posle devet godina, publika ponovo bira predstavnika za Evroviziju. Uskoro, građani Srbije će moći da opet biraju svog predstavnika na Evroviziji!

Iako je ovo takmičenje najviše upamćeno po skandalu iz 2009. godine, kada Flamingosi od crnogoskog žirija nisu dobili nijedan poen, ono je priželjkivano svakog proleća. Ana Nikolić oštećena je u toku jednog brojanja glasova, što je na sudu dokazala nakon pet godina i navodno dobila dvadeset hiljada evra. Problematična je bila i poslednja pobeda Marka Kona, koji se sa pesmom „Cipela” nije plasirao ni do finala. On je ove godine, inače, potpisan na dve pesme iz najužeg izbora.

Konkurs za pesmu Beovizije trajao je do 10. novembra. Stiglo je 75 prijava, a selekcionu komisiju činili su muzički urednici RTS-a. Radovi su bili potpisani šifrom kako se ne bi znala imena autora. Takmičenje Beovizija održaće se u drugoj polovini februara u Sava Centru.

Izabrani radovi su:

Ivan Kurtić – Ni sunca ni meseca 
Beti Đorđević i Rambo Amadeus – Nema Te
Boris Režak – Vila
Danijel Pavlović – Ruža Sudbine
Sanja Ilić i Balkanika – Naša deca
Srđan Marijanović – Bar da znam 
Osmi vazduh i drugari – Probudi se 
Dušan Svilar – Pod krošnjom bagrema
Saška Janković – Pesma za tebe
Biber i DJ Niko Bravo – Jutros (Svatovi)
Koktel Balkan (Bend) – Zato 
BASS – Umoran 
Lana i Aldo – Jača sam od svih 
SevdahBABY – Hajde da igramo sada
Maja Nikolić – Zemlja Čuda
Lord – Samo nek se okreće 
Igor Lazarević – Beži od mene

Ima povratnika i debitanata, tu je zvezda sedamdesetih, malo klupskog zvuka, ljudi koji spajaju moderno i tradiciju, nekoliko kantautora, „narodnjaka“ i „zabavnjaka“. Među favoritima, zbog ne tako davne ubedljive pobede u šou Pinkove zvezde, na papiru je Ivan Kurtić. Saška je bila na nekim prethodnim Evrosongovima kao prateći vokal, a Danijel Pavlović ima podršku sestreMarije Šerifović koja je sa Molitvom i pobedila. Tu je Rambo koji je ranije predstavljao Crnu Goru.  Neki drugi navode da će i Stevan Anđelković nastupiti sa Nikolićevom, kao i da će se ravnopravno takmičiti Miligram i Leo Martin. Pošto još uvek ni nema preciznog datuma, sve je moguće.

izvor: www.mjuznews.com

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Student Pravnog fakulteta u Kragujevcu. Dadilja u kriznim momentima. Ume svakog da sasluša, ali ipak na kraju sluša sebe. „Kad bi bilo” pretvara u „eto, i to sam uradio”. Ne drži ga mesto. Ne pije, ali će mu koka kola doći glave.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend