Muzika Hrvatska

Ida Prester ovog proleća donosi novi hit – ‘’Sad’’

Slika: Ida Prester Sad

Ovog proleća Ida nam donosi novi hit – ‘’Sad’’. Ovo je još jedna inspiracija ludim vremenom u kojem živimo, jer kako se čini postalo je najteže živeti u sadašnjem trenutku. Ida poziva na povratak u sadašnjost, odbacivanje fokusa sa svega negativnog, jer svaki trenutak je dragocen i poseban.

„Iscrpljeni smo epidemijom kojoj kao da nema kraja, utučeni svakodnevnim lošim vijestima, destruktivnom politikom, zavisti i frustracijom, a život juri dalje. Prolaze nam najbolje godine, a treba se radovati, plesati, ljubiti. Osmijehom protiv zime, bojama protiv crnila.“ poručuje Ida i dodaje „Ovo je himna za sve one koji ne žele živjeti u konstantnoj paranoji i mraku, za sve koji znaju koliko nam je svaki trenutak dragocen. Jer, kao što pjesma kaže, Ja živim sad i samo sam sada tu!“

Slika: Ida Prester Sad

Singl „Sad“ takođe je kantautorsko delo Ide Prester, za koji je napisala i muziku i stihove, dok je njen dugogodišnji partner iz benda Lollobrigida – Matej Končan (Kleemar) pesmu izvrsno umotao u ritmični setni pop aranžman. Poput tanga, pesma već prvim zvukovima zavodljivo vodi u melodično obojeni svet senzualne Ide Prester. Kako bi svaki muzički detalj bio na pravom mestu zaslužni su Luka i Anja iz pocket palme, koji su uradili miks pesme i sve pedantno skockali kroz mastering.

Slika: Ida Prester Sad

Ovaj singl ćemo definitvno pamtiti po impresivnom video spotu, kojim dominiraju vrhunski specijalni efekti i idilične pastelne boje, dostojan upravo svetskih muzičkih zvezda. 

Spot je osmislila i režirala Idina višegodišnja saradnica Marcella Zanki, a specijalne efekte uradio je Dario Radusin. Scenografiju potpisuje Marij Janković, montažu Irena Fabri, a za fantastičan kostim zaslužna je Milica Kolarić. Naša poznata šminkerka, Ena Jović i ovog puta je uradila briljantan posao, a Tijana Ilić je jednako dobro izvela Idine neobične frizure. Idin partner u spotu je beogradski arhitekta, Marko Samardžić.

’Spot me podsjeća jako na neki SF film iz 70ih, a Dario Radusin je vrlo dobro podcrtao to stilizovanim 3D kadrovima u postprodukciji. U ovom spotu sam želela staviti naglasak na izraženom kostimskom stilu, koj je postigla genijalna Milica Kolarić uz pomoć make up artistce Ene Jović i frizerke Tijane Ilić i scenografsko – studijskoj atmosferi i čudnim metaforičkim situacijama koje je realizirala scenografkinja Marija Janković. Mislim da je timski rad različitih umjetnika spojio jednu divnu retro apstrakciju čiji je ritam sjajno pospojila montažerka Irena Fabri. Hvala svima na suradnji!’’ – kaže Marcella Zanki

Sad 

Zašto mi kradeš smijeh 

Izvlačiš stare duhove 

Želim prče o ljetu, šapni mi nešto lijepo, 

da zarumenim se, dodirni me 

Ti mi kradeš smijeh 

Samo smo zrnca radosti u svijetu tom 

Neću vjekovnu zimu, dušu u formalinu 

Ponavljati ratove, shvati me 

Ja živim sad 

Samo sam sada tu 

Ne zaklanjaj sunce svojim oblakom težine 

Ja Imam priliku, jednu (zadnju) priliku 

Zašto mi kradeš smijeh 

guraš parole, zastave 

Želim priče o ljetu, šapni mi nešto lijepo, 

Nešto da zarumenim se, dodirni me 

Ti mi kradeš smijeh 

Ne želim oči navikle na dugi mrak 

I noći bez snova ni dane bez boja 

Muzika neka krene

Izvor:  PREVENTER

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.