Muzika Srbija

Filharmonija mladih „Borislav Pašćan” obeležava koncertom u „Kolarčevoj zadužbini” četiri decenije svog postojanja

U Velikoj dvorani „Zadužbine Ilije M. Kolarca” („Kolarčeva zadužbina”) Filharmonija mladih „Borislav Pašćan” održaće koncert 24. februara 2019. od 20 časova, kojim će obeležiti četiri decenije postojanja i kontinuiranog rada.

Filharmonija mladih „Borislav Pašćan” je prvi omladinski simfonijski orkestar osnovan u Srbiji, 1978. godine. Osnovni zadatak ovakve institucije je da omogući učenicima srednjih muzičkih škola i studentima muzičkih akademija rad u omladinskom simfonijskom orkestru – kako bi oni stasavali i razvijali se kao umetnici. Rezultat rada Filharmonije mladih „Borislav Pašćan jeste više od  600 muzičara koji su angažovani u profesionalnim orkestrima Srbije, kao i širom sveta.

(Fotografija: Aleksandar Sinčuk; © Aleksandar Sinčuk)

Na programu će biti „Četvrta simfonija” Petra Iljiča Čajkovskog i „Drugi klavirski koncert” Sergeja Rahmanjinova, sa solistom iz Rusije Aleksandrom Sinčukom. Ako želite da svojim prisustvom pomognete mladim umetnicima Srbije, koji će Vam se odužiti na način kako to oni najbolje umeju – svojim nastupima za sve one koji žele da budu deo kulturnoobrazovne sredinu, karte možete da kupite na blagajni „Zadužbine Ilije M. Kolarca”, po ceni od 500 dinara (prolećni popust).

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.