Filharmonija mladih „Borislav Pašćan” obeležava koncertom u „Kolarčevoj zadužbini” četiri decenije svog postojanja

0

U Velikoj dvorani „Zadužbine Ilije M. Kolarca” („Kolarčeva zadužbina”) Filharmonija mladih „Borislav Pašćan” održaće koncert 24. februara 2019. od 20 časova, kojim će obeležiti četiri decenije postojanja i kontinuiranog rada.

Filharmonija mladih „Borislav Pašćan” je prvi omladinski simfonijski orkestar osnovan u Srbiji, 1978. godine. Osnovni zadatak ovakve institucije je da omogući učenicima srednjih muzičkih škola i studentima muzičkih akademija rad u omladinskom simfonijskom orkestru – kako bi oni stasavali i razvijali se kao umetnici. Rezultat rada Filharmonije mladih „Borislav Pašćan jeste više od  600 muzičara koji su angažovani u profesionalnim orkestrima Srbije, kao i širom sveta.

(Fotografija: Aleksandar Sinčuk; © Aleksandar Sinčuk)

Na programu će biti „Četvrta simfonija” Petra Iljiča Čajkovskog i „Drugi klavirski koncert” Sergeja Rahmanjinova, sa solistom iz Rusije Aleksandrom Sinčukom. Ako želite da svojim prisustvom pomognete mladim umetnicima Srbije, koji će Vam se odužiti na način kako to oni najbolje umeju – svojim nastupima za sve one koji žele da budu deo kulturnoobrazovne sredinu, karte možete da kupite na blagajni „Zadužbine Ilije M. Kolarca”, po ceni od 500 dinara (prolećni popust).

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend