Dodeljene „Gremi” nagrade za 2018. godinu

0

U centru Njujorka, u dvorani „Medison skver garden” („MSG”) sinoć je održana jubilarna 60. ceremonija svečane dodele godišnje muzičke nagrade „Gremi”.

(Fotografija: Nagrada „Gremi”; „Vikimedija”)

Ovu nagradu, ustanovljenu 1959. godine, svake godine dodeljuje američka Akademija za diskografsku umetnost i nauku („NARAS”) – za izuzetne doprinose muzici i diskografiji. Dodeljuju se četiri glavne i šest posebne nagrade, odnosno nagrade najboljima za 30 muzičkih žanrova u 108 kategorija. Pobednia odlučuje 13 hiljada članova „NARAS-a”.

Pogledajte neke od ovogodišnjih dobitnika:

(Fotografija: Neki od dobitnika 60. dodele Nagrade „Gremi”, 2018; „The Grammy Awards”)

Nakon 15-godišnje pauze, mesto održavanja dodele „Gremi” nagrade ponovo je Njujork, a domaćin (voditelj) bio je glumac Džejms Korden. Uživo su nastupale neke od najvećih muzičkih zvezda današnjice, poput Eltona Džona, Kamile Kabeljo, Keše, Lejdi Gage, Majli Sajrus, PinkNeizostavni deo večeri bio je i crveni tepih, kojim su prodefilovale mnoge holivudske zvezde, a pre dodele nagrade, na vrhu jedne od kula njujorškog Svetskog trgovinskog centra (STC) priređena je i zabava „Roc Native’s festive”.

(Fotografija: Dosadašnja statistika sa dodela „Gremi” nagrade, 2018; „The Grammy Awards”)

Ovogodišnja dodela „Gremija” prva je u istoriji da nijedan belac nije nominovan za album godine.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend