„Divlje Jagode“ i „Scorpionsi“ protresli Arenu: nezaboravno i neponovljivo!

0

Postoje oni koncerti na kojima se provedemo dobro, oni na kojima nam bude super i o kojima sutradan probesedimo sa osmehom na licu, onda postoje i oni koji ispune sva naša očekivanja i za koje jedva čekamo da se dese ponovo. A postoje i oni koji se dese jednom u životu, oni posle kojih se ne spava celu noć, o kojima se priča mesecima, a koji se nikada ne zaborave. Upravo takvo koncertno veče desilo se juče, 10. 6. 2018. u Beogradskoj Štark Areni, kada su binu poput uragana razneli „Divlje Jagode“ i „Scorpionsi“.

Za savršen početak savršene večeri bile su odgovorne „Divlje Jagode“, „svetski a naši“, pioniri hard & heavy zvuka na prostoru bivše Jugoslavije. U 19:55 „Motori“ su zagrmeli dvoranom, a publika je u skladu podivljala. Potom su publiku u Areni okovali zvuci „Metalnih radnika“, a onda su se zaređali hitovi: „Šejla“, „Let na drugi svijet“, „Kap po kap“.

Preuzeto sa balkanrock.com

Zatim, poseban trenutak za bend i publiku, gostovanje prvog pevača Divljih Jagoda. Ante Toni Janković, „najveći prijatelj“ benda, kako je rekao Zele, je otpevao nadvremenske balade „Jedina moja“ i „Krivo je more“, dok je publika pomagala horski pevajući poznate stihove. „Divlje Jagode“ su nastup završile, sasvim logično, pesmom „Divlje Jagode“. Osnivač i gitarista benda Zele Lipovača još jednom je pokazao koliko vredi, dok je Livio Berak, ritam gitarista i pevač, prosto briljirao. A ni ostatak benda ne zaostaje po svojim umećima i kvalitetima: Damjan Mileković na bas gitari, Emil Kranjčić na bubnejvima i Damjan Deurić na klavijaturama, su definitivno zaslužili svoje mesto u jednom od najboljih ex-YU rock bendova. „Jagode“ su najavile i novi album, na kojem se uveliko radi, kojim proslavljaju 40 godina postojanja, a na kojem će, između ostalih, gost biti i Toni.

Usledila je dramska i euforična pauza od 20-ak minuta. Onda, dugoočekivani spektakularni nastup svetskih legendi, najpopularnijeg i najznačajnijeg benda kontinentalne Evrope. „Scorpionsi“. Ogromna zavesa „Scorpions, Crazy World Tour“ je pala, a pritisak u publici skočio. „Going Out With a Bang“ bila je prva pesma koja je uživo odsvirana od strane velikog nemačkog benda na prostoru Srbije, a priliku da je čuju imali su i mnogi strani posetioci iz raznih država regiona.

„Dobro veče, Beograde! Kako ste“, oglasio se pevač Klaus Majne na srpskom jeziku i izrazio žaljenje što nisu mogli da dođu u decembru prošle godine, kao što je prvobitno planirano.

Usledili su: „Is There Anybody There?“, „The Zoo“, „Coast to Coast“, „Top of the Bill“, „Steamrock Fever“, „Speedy’s Coming“ i „Catch Your Train“. Gitare su se pržile, parale uši i zidove, dok su bubnjevi pod magičnim udarcima Mikija Dia raspucavali unutrašnje organe posetilaca. Publika je polako ali sigurno padala u trans.

Preuzeto sa balkanrock.com

„Tokom svih ovih godina gradili smo čvrstu građevinu“, rekao ja Klaus i zapevao „We Built This House“.
„Follow Your Heart“, „Eye of the Storm“ i „Send Me an Angel“ rasuli su emocije po čitavoj Areni. I onda „Wind of Change“ kao vrhunac tog dela.

Pesmom „Motorhead-a“ „Overkill“ „Scorpionsi“ su odali počast čuvenom Lemiju Kilmisteru.

Eksplozivni „završetak“ došao je uz „Blackout“ i „Big City Nights“. Ali, svi su znali da to nije kraj. Usledila je istinska ekstaza prisutnih u Štark Areni, svi su izgubili svoje „Ja“, stopivši svoju svest sa „Scorpionsima“ uz poslednje dve numere: „Still Loving You“ i „Rock You Like a Hurricane“.

„Once in a lifetime“ doživljaj. Da je moglo biti bolje, bilo bi gore. Sve je bilo u milimetar. Dva velika benda, skoro tri sata svirke, fantastično raspoložena publika, rock ‘n’ roll praznik. To je bilo To. Ostaje nam samo da se radosno prisećamo ovog događja, gledajući i slušajući ono što smo snimili, želeći još mnogo sličnih.

Oglašavanje

O autoru

Nikola Ačanski

Egzistiram i u toj egzistenciji jurcam za, po svemu sudeći, nepostojećom suštinom sebe, drugih i prirode. Jurcam poput blesavog psa koji laje na točkove automobila i koji svoju jurnjavu na kraju obično završi pod nekim točkom. Svakog drugog, trećeg dana pomislim da sam je uhvatio, ali svaki put kada otvorim šaku suštine nema.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend