Muzika

„Divlje Jagode“ i „Scorpionsi“ protresli Arenu: nezaboravno i neponovljivo!

Postoje oni koncerti na kojima se provedemo dobro, oni na kojima nam bude super i o kojima sutradan probesedimo sa osmehom na licu, onda postoje i oni koji ispune sva naša očekivanja i za koje jedva čekamo da se dese ponovo. A postoje i oni koji se dese jednom u životu, oni posle kojih se ne spava celu noć, o kojima se priča mesecima, a koji se nikada ne zaborave. Upravo takvo koncertno veče desilo se juče, 10. 6. 2018. u Beogradskoj Štark Areni, kada su binu poput uragana razneli „Divlje Jagode“ i „Scorpionsi“.

Za savršen početak savršene večeri bile su odgovorne „Divlje Jagode“, „svetski a naši“, pioniri hard & heavy zvuka na prostoru bivše Jugoslavije. U 19:55 „Motori“ su zagrmeli dvoranom, a publika je u skladu podivljala. Potom su publiku u Areni okovali zvuci „Metalnih radnika“, a onda su se zaređali hitovi: „Šejla“, „Let na drugi svijet“, „Kap po kap“.

Preuzeto sa balkanrock.com

Zatim, poseban trenutak za bend i publiku, gostovanje prvog pevača Divljih Jagoda. Ante Toni Janković, „najveći prijatelj“ benda, kako je rekao Zele, je otpevao nadvremenske balade „Jedina moja“ i „Krivo je more“, dok je publika pomagala horski pevajući poznate stihove. „Divlje Jagode“ su nastup završile, sasvim logično, pesmom „Divlje Jagode“. Osnivač i gitarista benda Zele Lipovača još jednom je pokazao koliko vredi, dok je Livio Berak, ritam gitarista i pevač, prosto briljirao. A ni ostatak benda ne zaostaje po svojim umećima i kvalitetima: Damjan Mileković na bas gitari, Emil Kranjčić na bubnejvima i Damjan Deurić na klavijaturama, su definitivno zaslužili svoje mesto u jednom od najboljih ex-YU rock bendova. „Jagode“ su najavile i novi album, na kojem se uveliko radi, kojim proslavljaju 40 godina postojanja, a na kojem će, između ostalih, gost biti i Toni.

Usledila je dramska i euforična pauza od 20-ak minuta. Onda, dugoočekivani spektakularni nastup svetskih legendi, najpopularnijeg i najznačajnijeg benda kontinentalne Evrope. „Scorpionsi“. Ogromna zavesa „Scorpions, Crazy World Tour“ je pala, a pritisak u publici skočio. „Going Out With a Bang“ bila je prva pesma koja je uživo odsvirana od strane velikog nemačkog benda na prostoru Srbije, a priliku da je čuju imali su i mnogi strani posetioci iz raznih država regiona.

„Dobro veče, Beograde! Kako ste“, oglasio se pevač Klaus Majne na srpskom jeziku i izrazio žaljenje što nisu mogli da dođu u decembru prošle godine, kao što je prvobitno planirano.

Usledili su: „Is There Anybody There?“, „The Zoo“, „Coast to Coast“, „Top of the Bill“, „Steamrock Fever“, „Speedy’s Coming“ i „Catch Your Train“. Gitare su se pržile, parale uši i zidove, dok su bubnjevi pod magičnim udarcima Mikija Dia raspucavali unutrašnje organe posetilaca. Publika je polako ali sigurno padala u trans.

Preuzeto sa balkanrock.com

„Tokom svih ovih godina gradili smo čvrstu građevinu“, rekao ja Klaus i zapevao „We Built This House“.
„Follow Your Heart“, „Eye of the Storm“ i „Send Me an Angel“ rasuli su emocije po čitavoj Areni. I onda „Wind of Change“ kao vrhunac tog dela.

Pesmom „Motorhead-a“ „Overkill“ „Scorpionsi“ su odali počast čuvenom Lemiju Kilmisteru.

Eksplozivni „završetak“ došao je uz „Blackout“ i „Big City Nights“. Ali, svi su znali da to nije kraj. Usledila je istinska ekstaza prisutnih u Štark Areni, svi su izgubili svoje „Ja“, stopivši svoju svest sa „Scorpionsima“ uz poslednje dve numere: „Still Loving You“ i „Rock You Like a Hurricane“.

„Once in a lifetime“ doživljaj. Da je moglo biti bolje, bilo bi gore. Sve je bilo u milimetar. Dva velika benda, skoro tri sata svirke, fantastično raspoložena publika, rock ‘n’ roll praznik. To je bilo To. Ostaje nam samo da se radosno prisećamo ovog događja, gledajući i slušajući ono što smo snimili, želeći još mnogo sličnih.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.