Muzika Hrvatska

Boris Novković objavio novu pesmu

Boris Novković, jedan od najpopularnijih i najizvođenijih regionalnih muzičara u objavio je novu pesmu pod nazivom Ines.

Nova muzička poslastica, kao i u slučaju poslednjeg odlično prihvaćenog singlaAko je to što vidim izlazi iz zajedničke autorske radionice Borisa Novkovića i Predraga Martinjaka. Boris je ovoga puta zaslužan za tekst i muziku, dok P’eggy potpisuje aranžman i produkciju.

Boris i Indexi

Pesmu Ines sam je Boris opisao kao sebi svojstvenu baladu izuzetno poetsko tekstualnog sadržaja.

Produkcijski i aranžerski odlučili smo da napravimo iskorak, pa ju je P’eggy stavio u tango ritam obojen dahom Pulp Fiction Tarantinovske atmosfere u svom aranžmanskom izražaju. Ona je svojevrsni odmak i svježina u odnosu na moju standardnu pop-rock produkciju poput pjesme ‘Vukovi umiru sami’.

Iako se pesma zove po imenu, verujem kako će kao i u slučaju ‘Tamare’ svatko za sebe pronaći neku emociju i ono nešto i u ovoj pesmi – zaključio je Boris.

Boris će nastupiti na koncertu posvećenom legendarnoj grupi Indexi, 21.marta u Sava Centru.

“ Indexi su bili i ostali kulturološka ikona sarajevske pop-rock škole. Glazbeni izraz Indexa je od samih početaka imao originalnost i težinu. U pjesmama Indexa smo nalazili  pouke i poruke. To njihove pjesme i danas bitno razlikuje od glazbene ponude  sadašnjeg vremena. Indexi se nikada nisu dodvoravali glazbenim trendovima, bili su baš svoji i specifični u svemu i to smatram, uz poruke koje prožimaju pjesme, glavnim razlogom zašto njihove pjesme i dalje traju. Kao što znte, Đorđe je bio član Indexa i zbog toga sam posebno vezan za njihovu glazbu. Članove benda patim i  kao prijatelje svoga oca Đorđa, mnogi su bili naši kućni prijatelji.”

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.