Muzika Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Bob Dylan najavio izlazak novog, trostrukog studijskog albuma “TRIPLICATE“

Trostruko studijsko izdanje Boba Dylana, Triplicate, u prodaji će se naći 31.marta. Album koji sadrži 30 klasičnih američkih melodija čini prvi studijski trostruki set u bogatoj karijeri čuvenog muzičara. Svaki disk na novom izdanju ima svoj naslov-‘Til The Sun Goes Down’,’ Devil Dolls’ i ‘Comin’ Home Late ‘ a oni zaokružuju  tematski izbor od deset kompozicija čiji autori su neki od najhvaljenijih i najuticajnijih američkih kompozitora, kao što su Charles Strouse i Lee Adams (“Once Upon A Time”), Harold Arlen i Ted Koehler (“Stormy Weather”), Harold Hupfield (“As Time Goes By”),  odnosno Cy Coleman i Carolyn Leigh (“The Best Is Yet To Come”).  Kao i što smo navikli kada je u pitanju Dylan, osim što je otpevao i aranžirao materijal, njegov alter ego, Jack Frost, je i producirao novo izdanje. Triplicate je 38. studijski album u njegovoj plodnoj karijeri, koji ujedno potvrđuje  postojan  ritam u diskografiji ovog muzičara, čiji je prethodno izdanje Fallen Angels objavljeno početkom prošle godine.

Triplicate će istovremno biti objavljen na različitim formatima,  kao trostruki osmostrani digipek,  (http://smarturl.it/TriplicateCD),  3-LP vinil set (http://smarturl.it/TriplicateLP), kao i 3-LP Deluxe vinil izdanje u ograničenom tiražu (http://smarturl.it/TriplicateDeluxe).  Triplicate  je takođe dostupan za prednaručivanje na sevisu  iTunes (http://smarturl.it/TriplicateiT), a jedna od kompozicja sa albuma  –

“I Could Have Told You,” biće dostupna za preuzimanje odmah , a možete je čuti OVDE.

Muzičari koji sviraju na albumu Triplicate,  članovi su grupe sa kojima Dylan već godinama ide na turneje , a pesme su snimljene u holivudskim Capitol studijima, u Los Anđelesu.

Dva prethodna albuma ovog jedinstvenog umetnika, Fallen Angels i Shadows in the Night(2015) takođe su se bavila tradicionalnim američkim opusom i donela su mu nominacije za Grammy nagrade u kategoriji “Najbolji pop vokalni album”. Fallen Angels se našao na listi deset najboljih albuma u desetak zemalja, uključujući Britaniju, Ameriku, Italiju, Holandiju, Austriju, dok je Shadows in the Night debitovao među prvih deset u sedamnaest zemalja, uspevši da dostigne mesto #1 u Britaniji, Irskoj, Švedskoj i Norveškoj.

Novinar Telegrafa, Neil McCormick, svojevremeno je nagradio album Shadows In The Night sa pet (od pet) zvezdica i opisao ga kao “istovremeno uzbudljiv, gorko sladak i očaravajući”, uz konstataciju da “Dylanov glas zvuči bolje nego ikada”, dok je Randy Lewis iz The Los Angeles Times, oduševljen načinom na koji je Dylan na albumu Fallen Angels obradio poznate kompozicije, “oduzevši im svu teatralnost velikih orkestara  i ogolivši ih do bluz korena” .     Dylanova karijera je u poslednjih dvadesetak godina doživela renesansu izdanjem Time Out Of Mind (1997), koji je dostigao platinasti tiraž i višestruko nagrađen Grammy nagradama- (za album godine između ostalih kategorija) , dok je„Love and Theft“ osim platinastog tiraža dobio pregršt nominacija za Grammy. Modern Times (2006) je postao  jedan od modernih klasika ovog autora, prodavši se u fantastičnih 2.5 miliona primeraka, donevši autoru još 2 Grammy nagrade. Together Through Life prvi je Dylanov album koji je debitovao na mestu #1 američke i britanske liste, prestigavši  tiraž od milion primeraka.  Naredni albumi-Tempest,   Shadows in the Night i Fallen Angels, visoko su ocenjeni kako od kritike tako i od publike.Dylan je 2001.godine osvojio Oskara i Zlatni globus za kompoziciju iz filma Wonder Boys-“Things Have Changed”. Njegovi memoari, Chronicles Vol. 1 postali su bestseler i na listi prodaje  New York Times zadržali su se 19 nedelja. Martin Scorsese je režirao dokumentarac “No Direction Home”(2005)posvećen ovom jedinstvenom muzičaru, koji je svoju umetnost iskoristio  da bude društveno koristan, pa je prihod od prodaje albuma  Christmas In The Heart,donirao u dobrotvorne svrhe.

Krajem prošle godine, Bobu Dylanu je dodeljena Nobelova nagrada za književnost .

Ovaj muzičar je do sada prodao preko 125 miliona ploča širom sveta.

Kompletan redosled pesama koje će se naći na izdanju Triplicate, diskovima i vinilima izgleda ovako:

Disc 1 – ‘ Til The Sun Goes DownDisc 2 – Devil Dolls
       Side 1 LP:       Side 1 LP:
1.       I Guess I’ll Have to Change My Plans

2.       September Of My Years

3.       I Could Have Told You

4.       Once Upon A Time

5.       Stormy Weather

1.       Braggin’

2.       As Time Goes By

3.       Imagination

4.       How Deep Is The Ocean

5.       P.S. I Love You

 

Side 2 LP:

 

Side 2 LP:

6.       This Nearly Was Mine

7.       That Old Feeling

8.       It Gets Lonely Early

9.       My One and Only Love

10.   Trade Winds

6.       The Best Is Yet To Come

7.       But Beautiful

8.       Here’s That Rainy Day

9.       Where Is The One

10.   There’s A Flaw In My Flue

 

Disc 3 – Comin’ Home Late

       Side 1 LP:
1.       Day In, Day Out

2.       I Couldn’t Sleep A Wink Last Night

3.       Sentimental Journey

4.       Somewhere Along The Way

5.       When The World Was Young

 

Side 2 LP:

6.       These Foolish Things

7.       You Go To My Head

8.       Stardust

9.       It’s Funny To Everyone But Me

10.   Why Was I Born

 

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.