Muzika Srbija

BEYONCÉ producirala album i izvodi pesmu “Spirit”

Dobitnica 23 nagrade GRAMMY, globalna super zvezda, Beyoncé, izvršni je producent albuma The Lion King: The Gift , muzičke kolekcije najnovije filmske adaptacije čuvenog Diznijevog  klasika. Reditelj najnovije animirane verzije je Jon Favreau, a osim što je pozajmila glas junakinji Nali, Beyoncé je otpevala novu, originalnu pesmu “Spirit”, urađenu upravo za potrebe filma. Album The Lion King: The Gift  izlazi 19.jula u svetu.

Moćna muzička tema, “Spirit” pojavljuje se u filmu u ključnoj sceni za Nalu i naći će se na albumu koji će objaviti  Parkwood Entertainment/Columbia Records.Pesmu “Spirit” napisali su

IIya Salmanzadeh, Timothy McKenzie i Beyoncé, a producirali su je Beyoncé,  IIya i Labrinth.

Pesmu možete čuti na linku ovde:  https://smarturl.it/beyoncespirit

Kao izvršni producent albuma, Beyoncé, je okupila je najtalentovanije i najvažnije afričke umetnike današnjice, da bi ovoj  poznatoj priči dodala najvažniji segment-snažni i autentični zvuk prave Afrike.

Ovo je zvučna kinematografija, a moderni bioskopi nam omogućuju da damo novo iskustvo u pričanju priča.Želela sam da učinim mnogo više od pronalaženja pesama koje su inspirisane filmom.Naša kolekcija pesama je mešavina žanrova i kolaboracija inspirisanih R&B, pop, hip hop i Afro ritmom.”

U planiranju i snimanju albuma, umetnička  veza sa kultnim dečijim klasikom i njegovom porukom je bila najvažnija. 

“Želela sam da svi učesnici imaju svoj posebnu vezu sa pričom. Svaka pesma je napisana da reflektuje segment priče na koji se odnosi. Ne samo da je bilo važno angažovati zanimljive i talentovane afričke umetnike da te pesme interpretiraju, već i najbolje afričke producente, da tim kompozicijama daju autentičnost i dušu.   

Muzičku podlogu animiranog filma The Lion King: The Gift, osim potpuno nove pesme koju izvodi  Beyoncé (“Spirit”), čine prelepe, multižanrovske simfonije,  duboko inspirisane afričkim uticajima sa svih delova kontinenta. Neočekivane saradnje, pulsirajući ritmovi i kristalna produkcija  povezuju korene sa afričkom dijasporom u svim delovima sveta.Ovaj album je ljubavno pismo Africi, vizuelno smešten u njenom pejsažu, zvučno ukorenjen u njenu kulturu  i čudesan narativ.

Originalni muzički soundtrack filma producirali su Hans Zimmer i reditelj filma,  Jon Favreau. 

About “The Lion King”

Disneyev  “The Lion King”, reditelja Jon Favreau, putuje do afričkih savana gde je rođen budući kralj. Simba idealizuje svoga oca, kralja Mufasu i odlučno prihvata svoju kraljevsku sudbinu. Ali nije svima u kraljevstvu drago što se rodio naslednik. Scar, Musafin brat i drugi naslednik trona ima svoje planove. Počinje bitka za kraljevstvo sa izdajom, tragedijom i dramom koja rezultira Simbinim izgnanstvom. Zahvaljujući neobičnom paru prijatelja, Simba odrasta u hrabrog borca koji želi da povrati ono što mu pripada. Glasove junacima dala je zvezdana ekipa glumaca:  Donald Glover (Simba), Beyoncé Knowles-Carter (Nala), James Earl Jones (Mufasa), Chiwetel Ejiofor (Scar), Seth Rogen (Pumbaa) i Billy Eichner (Timon). Specijalno za ovaj animirani film korišćene su najnovije kinematografske tehnike kako bi se poznati likovi oživeli na novi način. Riku “Kralja lavova” slušaćete u našim bioskopima od 18.jula! 

 

 

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.