Muzika

Beč: Koncerti u junu 2019.

Tri zanimljiva muzička događaja mogu se videti u bečkoj Gradskoj dvorani već u prvoj nedelji juna – prve večeri nastupa američki bend „Tul”, zatim Erik Klepton, pa Brajan Feri, a krajem meseca do Beča stižu i članovi grupe „Tejk det”.

Trinaest godina nakon objavljivanja svog poslednjeg albuma, progresivni metal bend „Tul“ prirediće svojim obožavaocima nezaboravan nastup u sredu, 5. juna 2019. Narednog dana na scenu izlazi Erik Klepton, jedan od najuticajnijih gitarista svih vremena. Klepton je jedini muzičar koji je tri puta priman u Dvoranu slavnih rokenrola – jednom kao solo izvođač, a onda i kao član rok bendova „Jardberds” i „Krim”.

https://www.youtube.com/watch?v=GqmRDV0a_70

U sklopu svoje evropske turneje, Brajan Feri, britanska muzička legenda, nastupa 7. juna 2019. u Beču. Feri će tom prilikom izvesti hitove kako iz solo repertoara, tako i iz vremena postojanja svog benda „Roksi mjuzik”, koji je osnovao 1971. godine u Londonu. Među njegovim pesmama se ističu „I Put a Spell on You”, „Let’s Stick Together”, „Love is The Drug”, „Slave to Love”

 

Najpopularniji britanski pop-rok vokalni sastav „Tejk det” ove godine slavi 30-godišnji jubilej, te u sklopu svoje evropske turneje „Greatest Hits Live” stiže u Beč 26. juna 2019. Članovi benda izvešće na koncertu stare hitove, kao što su „Patience”, „The Flood” i „Rule the World”, ali i one sa novog albuma „Odiseja”, koji je objavljen 23. novembra prošle godine.

(Fotografija: Beč; © Vikimedija)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.