Muzika Srbija

Aleksandar Stefan Radišević oduševio intelektualnu elitu Malte

Na promociji nove knjige prof. dr Edvarda de Bona, pionira u podučavanju kreativnosti i dobitnika nagrade za doprinos čovečanstvu, koju je u La Valeti, na Malti, organizovala Kancelarija premijera države, kao specijalno iznenađenje nastupio je mladi srpski operski bariton Aleksandar Stefan Radišević.

Aleksandar Stefan je pevač, pedagog i kompozitor koji je poznatiji svetskoj nego domaćoj javnosti. Kao veoma mlad operski pevač nastupao je na mnogim domaćim i stranim festivalima, bio je selektor muzičkog festivala za mlade u Bugarskoj gde je izgradio zavidnu pevačku karijeru a takođe je za tržište Velike Britanije izdao autorski album kojim je vešto spojio tradicionalnu muziku Balkana sa aktuelnim muzičkim trendovima. Jedan je od najistaknutijih pedagoga solo pevanja, u svom studiju podučava mnoge poznate domaće pevače, a takođe je i predavač u prvoj školi mjuzikla u okviru Ustanove kulture Vuk Karadžić gde sa svojim kolegama, renomiranim dramskim i plesnim umetnicima uvodi mlade u magiju mjuzikla.

unnamed
Kao dugogodišnji prijatelj dr Edvarda de Bona, Aleksandar Stefan je zamoljen da nastupi na svečanoj promociji najnovije knjige ovog naučnika, čoveka koji je prvi uspeo da objasni kako funkcioniše kreativni um i razvije tehnike kojima već decenijama kreativnosti podučava pojedince i vodeće svetske kompanije.

Prof. dr Edvard de Bono je predavač na Oksford, Kejmbridž, London i Harvard Univerzitetu, pisac knjiga koje su prevedene na 34 jezika i autor tehnika Paralelnog i Lateralnog mišljenja koje se sa velikim uspehom koriste u vodećim svetskim kompanijama (IBM, Du Pont, Prudential, AT&T, British Airways, British Coal, NTT(Japan), Ericsson (Švedska), Total(Francuska), Microsoft…). Prof. de Bono je bio govornik u Pentagonu, Ujedinjenim Nacijama, na najvišim svetskim forumima iz psihologije, ekonomije i inovacija a zbog svog doprinosa nauci je proglašen počasnim građaninom rodne Malte. Upravo zbog njegovih velikih zasluga Kancelarija premijera Malte preuzela na sebe organizaciju promocije profesorove poslednje knjige Thinking to Create Value koja se sastojala od dva dešavanja koja su se odigrala 15. i 18. aprila.

,,Nastup Aleksandra Stefana je prelepo iznenađenje koje ste mi priredili, dragi prijatelji,’’ izjavio je prof. de Bono i dodao: ,,Zaista je malo tako divnih glasova kao što je njegov i umetnika koji na tako kreativan i inspirativan način koriste svoj talenat’’.

,,Bilo mi je veliko zadovoljstvo i čast da svojom pesmom uveličam ovaj divni događaj u prelepoj atmosferi palate Il-Berga ta’ Kastilja u La Valeti, pred odabranom publikom i ličnim prijateljima prof. de Bona,’’ izjavio je Aleksandar Stefan koji će ovih dana imati priliku da malo više vremena provede sa prof. de Bonom i sa njim razmeni iskustva o svom pedagoškom radu sa talentovanim pevačima.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.