Muzika Srbija

Aleksa Jelić objavio spot za novu pesmu „Trube sviraju”

Aleksa Jelić, poznati srpski pop muzičar i baletski umetnik, posle duže pauze objavio je novi studijski album „Metamorfoza”, u izdanju „PGP-a”.

Kompozicije i aranžmane je uradio Đorđe Nejković, tekstove potpisuje Boban Janković, dok je za produkciju zadužen Srđan Babović. Album je u neprevaziđenim disko ritmovima, uz par balada, među kojima je i pesma posvećena Jelićevom nedavno preminulom psu Roku. Spektar vrhunskih muzičara je doprineo da „Metamorfoza” ima ovakav zvuk, produkciju i lični pecat.

„Prolazimo razne transformacije – kada uđemo u pubertet, kada dobijemo posao, kada se venčamo, dobijemo decu… Tada se menja hemija u glavi, pa počinjemo drugačije da mislimo. Ova transformacija oko četrdesete je životna. Treba se sagledati iz više uglova, a za to je neophodno osluškivati i pustiti se kada se ukaže prilika, odnosno biti avanturista i učiti iz dešavanja.

Život nas natera ili sami shvatimo da nam je vreme za sledeći korak. Najgore je odupirati se promenama, čvrsto stezati stare obrasce. Prepustio sam se tim tananim unutrašnjim promenama, koje već imaju odjek u mom dnevnom životu, familijarnom, poslovnom, umetničkom. Album ’Metamorfoza’ predstavlja mene. Ja i dalje pevam, igram i zabavljam sebe i druge. To mi je zadatak u ovom životu!

Iako deluje isto ili bar slično, slušajući pesme primetićete veliku razliku Alekse od pre deset god i ovog danas. To je preobražaj ili metamorfoza. Nakon godina rada, mogu odahnuti i mirne glave pustiti pesme u etar”, rekao je zadovoljni Aleksa i dodaje.

U spotu za novi singl „Trube sviraju”, sa pomenutog albuma, pojavljuju se glumica Tanja Bošković i pevačica folk muzike Vanesa Šokčić.

„Kako živimo u vremenu kada se muzika više gleda nego što se sluša, eophodno je bilo i snimiti video-spot. Za prvi singl je izabrana pesma koja otvara album ’Trube sviraju’. Uz odličnu kameru Stevana Vejina, sjajnu režiju Miloša Popovića, kao i maestralnu glumu Tanje Bošković, Vanese Šokčić i ’Trubače Kristijana Trajkovića’, pesma je dobila svoju video-priču. I to priču u kojoj se svako može naći!

Evo, trenutno sa moje leve strane buše asfalt, sa desne lupaju i grade neki krov, a na sve to komšijski psi ne prestaju da laju. Šta bih sada dao da mi ispod prozora ’Trube sviraju’, pa makar i ceo dan”, dodaje nasmejani Jelić.

Nadamo se da ćete i Vi zaplesati. Uživajte!

(Fotografije: Aleksa Jelić, Beograd, 2019; © Martin Stamenković)

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.