Muzika

Alanis Morissette objavila album “Such Pretty Forks On The Road”!

 • August 4, 2020
 • 3 min read
 • 17 Views
Alanis Morissette objavila album “Such Pretty Forks On The Road”!

Sedmostruka dobitnica GRAMMY nagrade kompozitorka i tekstopisac, Alanis  Morissette,  objavila je dugo iščekivani deveti studijski album, SUCH PRETTY  FORKS ON THE ROAD (RCA RECORDS/MENART). 

Album možete slušati OVDE

Alanis nas je već upoznala sa dobrim delom novog albuma kroz singlove “Reasons I Drink”,  “Smiling”, “Reckoning”, “Diagnosis”, dok je pred sam izlazak albuma objavila singl “Ablaze” (pogledajte neodoljivo  izođenje ove pesme u emisiji  “Tonighit Show” sa Jimmy Fallonom, gde je Alanisina ćerka preuzela mikrofon).

 Za sada su  urađena dva oficijalna video spota, za singlove, “Reasons I Drink”, koga je režirala Erin Elders, odnosno“Smiling” koga je režirala Sidi larbi Cherkaoui. U pripremi je spot za pesmu “Ablaze”, gde se pojavljujue  Alanisina porodica, muž Souleye i njihovo troje dece.

Ovaj album je hronika mojih poslednjih nekoliko godina. Bilo da se radi o trenutnoj fazi u kojoj se nalazi feministički pokret, izazovima nakon porođaja, majčinstvu, mentalnom zdravlju, braku, duhovnosti, osećaju iskorištenosti, iskušenjima sramote,između ostalih tema. Možda su ovo moje najogoljenije pesme u kojima sam pokazala moju najranjiviju sebe” izjavila je Alanis nakon izlaska albuma.

Na albumu “Such Pretty Forks On The Road” Alanis je sarađivala je sa kompozitorom Michaelom

Farrellom (Morrissey, Macy Gray, Richie Sambora), kao i sa producentom, Alexom Hope-om (Troye Sivan, Ben Platt, Tove Lo).

Such Pretty  Forks On The Road redosled pesama:

 1. Smiling
 2. Ablaze
 3. Reasons I Drink
 4. Diagnosis
 5. Missing The Miracle
 6. Losing The Plot
 7. Reckoning
 8. Sandbox Love
 9. Her
 10. Nemesis
 11. Pedestal

Od 1985. Alanis Morissette je jedna od najuticajnijih kantautorki savremene muzilke scene.

Njen duboki izražajna muzika, kao i nastupi, zaslužili su ogromne pohvale kritike i čak sedam najvažnijih muzičkih nagrada.

Njen album “Jagged Little Pill” još uvek je nezaobilazna stanica svakog ozbiljnog pop konzumenta, ali se Alanis ipak izborila sa tom instant slavom i objavila još devet ekelektičnih i od kritike primećenih albuma.

Njene pesme su sastavni deo muzičkih lista brojnih filmova, a Alanis se okušala i u glumačkom poslu, kako na TV-u (“Seks i grad”), tako  i na velikom platnu.

Van zabavne industrije, Alanis je ozbiljna zagovornica osnaživanja žena, kao i duhovnog, psihičkog i fizičkog zdravlja.

 1. Alanis je lansirala mesečni podcast, gde razgovara sa uglednim autorima, lekarima, vaspitačima, terapeutima, pokrivajućiširok spektar psihosocijalnih tema koje se protežu od duhovnosti do umetnosti.

Posebno je ponosna na mjuzikl “Jagged Little Pill” čija je premijera bila prošlog decembra na Broadwayu, u pozorištu Broadhurst.

Detaljnije informacije o Alanis Morissette možete pronaći na: www. alanis.com.

Podeli ovaj tekst:
About Author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.