Muzika Hrvatska

„2Cellos” objavili novi singl i najavili izlazak novog studijskog albuma „Let There Be Cello”

Hrvatski duo Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao „2Cellos”, objaviće ove jeseni, tačnije 19. oktobra, svoj novi, peti po redu, studijski album „Let There Be Cello”, u izdanju „Sony Masterworks” i „Menart.

Nakon albuma „Score”, objavljen prošle godine, na kojem se duo „dohvatio” kultnih filmskih kompozicija, „Let There Be Cello” će istraživati širi i raznovrsniji katalog, u kojem će akcenat biti stavljen na njihovo izvođenje – koje uvek probija sve granice.

„Uvek smo govorili da želimo da razbijemo zablude o čelu i muzičkim granicama, a ovaj album to i pokazuje! Inspiraciju smo nalazili na raznim stranama, od pop hitova do bezvremene, klasične muzike, od klasičnog roka do filmske muzike. Album ‚Let There Be Cello’ nudi mnogo toga, uključujući i našu originalnu muziku. Nema pravila, samo neka bude čelo!”, rekli su članovi „2Cellos-a”.

„Let There Be Cello” koproducirali su Hauser i Šulić, zajedno sa Filipom Vidovićem, a kolekciju pesama upotpunjuju i dve vrsne obrade velikih prošlogodišnjih pop hitova – „Despacito” Dedija Jenkija i Luisa Fonsija i „Perfect” Eda Širana.

Da bi slušaocima pružili uvid u novo muzičko poglavlje svoje diskografije, ovi ljubitelji dobre gitarske muzike, „2Cellos”, objavili su svoju verziju izvođenja Vivaldijeve „Oluje” iz čuvene kompozicije Četiri godišnja doba; Leto”. Spot su snimili u Hrvatskoj, na vrhu stenovitog brda, sa munjama, gromovima i kišom, dok dinamične kamere na pravi način prate dramu i napetost koja se krije u Vivaldijevoj kompoziciji.

„Volimo dramu kod Antonija Vivaldija! Zato smo želeli da donesemo izvedbu jednog od njegovih najpoznatijih radova. Bila nam je potrebna odgovarajuća dramatična i prelepa lokacija za video-spot, te smo takvu i našli u blizini Pule. Ovde je leto. ali oluja stiže”, dodali su Luka i Stjepan.

A ovako izgleda redosled numera na albumu „Let There Be Cello”, koje pružaju potpuno novo iskustvo u slušanju „2Cellos-a”:

 1. „Concept2”;
 2. „Eye of the Tiger”;
 3. „Pirates of the Caribbean”;
 4. „Cadenza”;
 5. „Hallelujah”;
 6. „Perfect”;
 7. „Vivaldi’s Storm”;
 8. „Whole Lotta Love”;
 9. „Seven Nation Army”;
 10. „Asturias Meets Carmen”;
 11. „Despacito”;
 12. „The Show Must Go On”;
 13. „Imagine”;
 14. „Champions Anthem”.

Duo „2Cellos” nastupiće 8. septembra 2018. od 20 časova, u sklopu svetske turneje „The Score”, na Beogradskoj tvrđavi na Kalemegdanu. Do tada uživajte u njihovom izvođenju Vivaldijeve „Oluje”:

(Fotografije: „2Cellos” – Luka Šulić i Stjepan Hauser, 2018; ©2Cellos)

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.