Muzika Srbija

15 zlatnih medalja za Srpske plesače

Trupa irskog plesa iz Beograda, „Erin’s Fiddle“, početkom oktobra je zablistala na dva međunarodna takmičenja.

ErinsFiddle(c)BozidarStamenovic_01

Prvo se odigralo 03. i 04. oktobra u Berlinu u organizaciji škole „Jigs and Reels Academy“. Na ovom takmičenju je među konkurencijom od oko stotinu plesača i plesačica nastupilo šest predstavnika iz Srbije, uzrasta od 13 do 21 godine. Oprobali su se u više solo plesova i osvojili ukupno 9 zlatnih, 10 srebrnih i 5 bronzanih medalja.

ErinsFiddle(c)BozidarStamenovic_06

Drugo takmičenje održano je u Beču 10. i 11. oktobra u organizaciji škole „Rafter School of Irish Dance“. Među 410 takmičara iz cele Evrope, 12 plesača trupe „Erin’s Fiddle“ uzrasta od 9 do 39 godina istaklo se sa 6 zlatnih, 4 srebrne i 4 bronzane medalje.

Poseban uspeh postigao je i jedan od koreografa trupe, Branislav Milojković, prvi plesač sa ovih prostora koji se takmičio u najvišoj kategoriji (Open Championship), rame uz rame sa evropskim prvacima. Time napravio svoj prvi korak ka učešću na Evropskom prvenstvu u irskom plesu, koje se ove godine održava krajem novembra u Milanu. Pobednici Evropskog prvenstva osiguravaju svoje mesto na Svetskom prvenstvu na proleće naredne godine.

Trupu Erin’s Fiddle osnovala je nekolicina entuzijasta 2006. godine, a ubrzo je postala najveća trupa irskog plesa u zemlji, ali i u regionu. Trupa je član An Coimisiún le Rincí Gaelacha (CLRG), koja je najstarija i najveća asocijacija plesača i učitelja irskog plesa. Plesači i plesačice ove trupe već godinama na međunarodnim takmičenjima ostvaruju zapažene uspehe, a do sada su u zemlji i regionu priređivali celovečernje koncerte plesa i muzike i autorske plesne predstave.

Trupa Erin’s Fiddle otvorena je za svaku vrstu saradnje i gostovanja. Više informacija o trupi možete pronaći:

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.