Kultura Srbija

Muzičko-poetsko veče „Par stihova za vas“ Ivana Bosiljčića u Madlenianumu

Nakon izuzetnog osmomartovskog nastupa, rasprodatog u rekordnom roku, autorski projekat Ivana Bosiljčića, muzičko-poetsko veče pod nazivom „Par stihova za nas“ biće ponovo održan 21. aprila 2017. godine, u 19.30 časova, u Operi i teatru Madlenianum!

U prepunoj sali pozorišta Madlenianum osmog marta, publika je proputovala muzičkim i poetskim predelima, uživala u poznatim numerama i odabranim stihovima značajnih autora. Premijera ovog projekta je ostvarena 2009. godine u Beogradu. Zbog izuzetnog interesovanja i ogromne medijske pažnje, veče je ponovljeno tri puta u Domu sindikata. Radio televizija Srbije je veče snimila za svoj arhiv. Od tada je nastup sa ovim programom izveden u brojnim pozorištima u Srbiji i širom regiona. Važno je spomenuti da je ovo poetsko veče bilo izuzetno posećeno u Makedoniji, Austriji, Švedskoj, Norveškoj i na Islandu.

Program muzičko-poetske večeri podrazumeva kombinaciju različitih umetničkih formi, uz obradu popularnih muzičkih tema od šezdesetih godina do danas. Filmska muzika, ruske romanse, savremena pop muzika, isprepletana poezijom najvećih domaćih i stranih pesnika poput Šantića, Rakića, Antića, Dedića, Rajića, Jesenjina, Bodlera, Radičevića i mnogih drugih…. Muzičko poetsko veče nosi uzbuđenje dramske predstave i muzički kvalitet koncerta, forma koja je posebna i retko viđena na našim prostorima.

Ivan Bosiljčić pored dramskog ima višegodišnje iskustvo u mjuziklu. Dobitnik je brojnih nagrada, pored ostalih i Sterijine nagrade, a poznat je i po brojnim televizijskim ulogama. Nakon dugogodišnje izvanredne saradnje sa Operom i teatrom Madlenianum, i niza naslova za koje se traži karta više, poput predstava „Veliki Getsbi“, „Rebeka“ i „Jadnici“ Ivan Bosiljčić nastavlja i održava posebnu vezu sa ovim teatrom.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.