Magija ne prestaje: Koncert mlade harfistkinje Zoje

0

Multikultivator u saradnji sa Muzejom grada Beograda predstavlja koncert mlade harfistkinje Zoje Đorđević. Koncert će biti održan u Konaku kneginje Ljubice u petak 22. marta sa početkom u 20h. Ulaz je slobodan.

Zoja Đorđević, učenica srednje muzičke škole „Stanković“ u klasi profesorke Ivane Pejoske, višesturko je nagrađivana na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu i kao solista i kao član kamernog ansambla. Prvi solistički koncert, pod nazivom „ZOJA: Koncert za harfu“ održala je u aprilu 2017. godine uz podršku starijih kolega: Miloš Branisavljević (vibrafon), Rastko Obradović (saksofon), Anđela Despotović (vokal) kao i drugarice sa klase, harfistkinje Teodore Vujošević.

Akcija ZOJA: Talenat za harfu u okviru koje je održan pomenuti koncert kako bi se prikupila sredstva za kupovinu harfe za Zoju uspešno je završena prošle godine. Organizacija Multikultivator prikupila je €18,000.00 a od prikupljnih sredstava za Zoju je kupljena koncertna harfa renomiranog itlijanskog proizvođača Salvi, model Aurora.

U petak, 22. marta harfa će zvanično i javno biti uručena Zoji, a Zoja će, u znak zahvalnosti svima koji su učestvovali u donatorskoj akciji, beogradskoj publici pokloniti koncert koji će odsvirati na svom novom instrumentu.

Specijalna gošća na koncertu je violinistkinja Beogradske filharmonije Dorotea Obradović.

Ovim programom Multikultivator i Muzej grada Beograda otpočinju saradnju u sferi promocije mladih muzičkih talenata.

 

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend