Kultura Crna Gora

Konkurs za Dane humora i satire „Vuko Bezarević“

Ove godine Dani humora i satire slave svojih trideset godina. U susret godišnjici raspisan je konkurs za dodjelu nagrade „TIPAR” – koja se dodjeljuje za humorističko-satirično književno djelo iz prethodne i tekuće godine, objavljeno na prostoru bivše SFRJ, kao godišnja nagrada, i u posebnim prilikama kao nagrada za životno djelo. Nagrada se sastoji od plakete, novčanog iznosa od 800.00 € i učešća na manifestaciji. Svako ima pravo da podnese predlog za dodjelu nagrade. Predlog se podnosi u pisanoj formi, uz pet primeraka predložene knjige na adresu: Sekretarijat za društvene djelatnosti opštine Pljevlja, ul. Kralja Petra I br. 48, 84210 Pljevlja, Crna Gora. Ista nagrada istom licu se može dodjeliti samo jednom.

Takođe konkurs je raspisan i za dodjelu nagrade „VUKO BEZAREVIĆ” – koja se dodjeljuje za neobjavljenu satiričnu priču. Nagrada se sastoji od plakete, novčanog iznosa od 400,00 € i učešća na manifestaciji. Pravo učešća imaju sva fizička lica sa prostora bivše SFRJ. Može se konkurisati sa najviše tri neobjavljene priče do 4000 karaktera sa proredom. Prijave se šalju u štampanoj formi sa rešenjem šifre u posebnoj koverti na adresu: ul. Kralja Petra I br. 48, 84210 Pljevlja, ili u elektronskoj formi na mail danihumorapv@t-com.me uz to što se šifra sa rešenjem šalje posebno na mail: sekretarijatzadrustvene@yahoo.com. Ista nagrada istom licu se može dodjeliti samo jednom.

Dane humora i satire obilježiće dodjela nagrade „MLADI TIPAR” – koja se dodjeljuje za ciklus od 10 aforizama. Nagrada se sastoji od plakete, novčanog iznosa od 200,00 € i učešća na manifestaciji. Pravo učešća imaju autori do 30 godina starosti sa prostora bivše SFRJ. Prijave se šalju u štampanoj formi sa rešenjem šifre u posebnoj koverti na adresu: ul. Kralja Petra I br. 48, 84210 Pljevlja, ili u elektronskoj formi na mail:danihumorapv@t-com.me uz to što se šifre sa rešenjem šalju posebno na mail: sekretarijatzadrustvene@yahoo.com. Ista nagrada istom licu se može dodjeliti samo jednom.

Rok za dostavljanje prijava i radova je 10.maj 2016. godine, sa naznakom na koji se konkurs konkuriše. Prijave i radovi koji stignu nakon predviđenog roka se neće uzeti u obzir. Uručenje nagrada je 18.juna 2016. godine na Svečanom programu XXX Dana humora i satire »VukoBezarević« u Pljevljima. Ostale informacije mogu se dobiti na telefon + 382 68 849 117, +382 68 886 668 ili putem maila:sekretarijatzadrustvene@yahoo.com.

U sklopu manifestacije raspisan je i konkurs JU Umjetničke galerije „Vitomir Srbljanoviž za dodjelu nagrade za karikaturu „RISTO PEJATOVIĆ“. Grand prix se sastoji od plakete i novčanog iznosa od 550,00€. Dvije specijalne nagrade sastoje se od plakete i novčanog iznosa od po 165,00€. Za nagradu konkurišu originalni radovi na slobodnu temu, formata od A4 (210 x 300 mm) do A3 (300×420 mm). Prispjeli radovi se ne vraćaju. Plagijati i objavljivani radovi se neće razmatrati. Karikature dostaviti na adresu: JU Umjetnička galerija ”Vitomir Srbljanović”, ul. Tanasija Pejatovića br. 32, 84210 Pljevlja – Crna Gora, sa naznakom “za nagradu RISTO PEJATOVIĆ” do 15. maja 2016. godine. Nagrade se dodjeljuju u Pljevljima na centralnoj svečanosti Dana humora i satire “Vuko Bezarević”, 18. juna 2016. godine. Sve informacije o konkursu mogu se dobiti: na tel. +382 69 355 318; +382 69 581 654 ili na e-mail adresu galerijapv@ t-com.me.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.