„Kombank dvorana”: Pokrenut projekat „Digitalna istorija”

0

U cilju spajanja umetnosti sa modernim tehnologijama i promocije kulturnih sadržaja na inovativni način u „Kombank dvorani”, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, pokrenut je projekat „Digitalna istorija”, kao proizvod zajedničke kulturne misije „Kombank dvorane”, Jugoslovenske kinoteke, „Filmskih novosti” i Narodnog muzeja u Beogradu.

Ovo je projekat od nacionalnog značaja, koji podrazumeva predstavljanje digitalizovane baze umetničkih dela Narodnog muzeja u Beogradu, kao i fragmenata filmova iz arhiva Jugoslovenske kinoteke i „Filmskih novosti”.

Projekat „Digitalna istorija” koncipiran je tako što će pre filmskih projekcija na bioskopskom platnu biti predstavljeno jedno digitalno restaurirano ili digitalizovano umetničko delo praćeno pričom naratora (ili u izvornom tonskom zapisu). Njegova svrha je da to umetničko delo približi posmatraču i edukuje publiku o istoriji i srpskom kulturnom nasleđu, odnosno savremenom stvaralaštvu.

(Fotografija: „Kombank dvorana”, 2018; © „Kombank dvorana”)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend