Knjige&Stripovi Srbija

Urednik magazina „Lice ulice” objavio svoj roman „Sutra ćemo”

Odgovorni urednik prvog domaćeg uličnog magazina „Lice ulice” Bojan Marjanović, objavio je svoj roman „Sutra ćemo”, koji govori o odnosu ličnog i društvenog, ljubavnim vezama, odrastanjem u malim mestima i življenjem u velikim gradovima.

(Fotografija: Bojan Marjanović, 2017; Zorica Šorgić)

„Od prvog nacrta, za koji sam i dobio ‚NIN-ovu stipendiju’ za roman u nastajanju, prošlo je oko dve i po godine. Roman je ispripovedan iz tri perspektive. Pisanje je duboko intimni čin u kojem, ako ga radiš kako treba, pošteno zaroniš u vlastita iskustva i stavove, obrneš ih i okreneš, propitaš ih gde su najtanji, pa na kraju, kao rezultat tog procesa, stvoriš knjigu.

Ukoliko tako posmatramo, roman je vrlo autobiografski, ali to ne znači da sam sve što je u romanu opisano proživeo baš ja – na baš taj način. Pišući ovu knjigu, dosta sam promišljao razne stvari, pre svega, partnerske odnose i društvene, političke i ekonomske okolnosti koje utiču na izgled tih odnosa”, izjavio je Marjanović za „Adria Daily” magazin.

Promocija ovog romana zakazana je za 6. decembar 2017. u Holu Doma omladine Beograda. U razgovoru će, pored autora knjige, učestvovati Jelena Višnjić, feministička aktivistkinja i stručnjakinja u oblasti roda i medija, kao i Olga Dimitrijević, dramturškinja i kritičarka. Razgovor će voditi Aleksandar Nikolić iz knjižare „Beopolis”.

Roman „Sutra ćemo” možete da kupite u knjižarama „Beopolis”, „Booka”, „Makart”, kao i u Društvenom centru „Oktobar”.

(Fotografija: Bojan Marjanović, 2017; Zorica Šorgić)

About the author

Stefan Mihajlovski

Stefan Mihajlovski

Diplomirani komunikolog. Student master programa Proizvodnja TV serija. Pisac knjiga ''14 dana karantina''. ''Ispod grla'' i ''Lice današnjice: (Auto)biografija kolektivne (ne)svesti''. TV autor i voditelj. Kolumnista. Aktivista za ljudska prava.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.